Kotlebovci spúšťajú petíciu o vystúpení Slovenska z EÚ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kotlebovci spúšťajú petíciu o vystúpení Slovenska z EÚ
Líder Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba (v strede) počas TB na tému: Petícia za vystúpenie Slovenska z NATO a EÚ. Bratislava, 1. júl 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 1. júla (WebNoviny.sk) – Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko spúšťa petičné akcie za referendá o vystúpení Slovenska z Európskej únie aj Severoatlantickej aliancie (NATO).

„Túto aktivitu vnímame nielen ako naozaj potrebnú a vzhľadom na rozhodnutie Veľkej Británie aj absolútne legitímnu, ale aj ako námet na celospoločenskú diskusiu o výhodách a nevýhodách členstva v EÚ na NATO,“ povedal na brífingu predseda ĽS NS Marian Kotleba.

Strana chce podľa neho aj takto prispieť k snahe európskych národov o zrušenie novodobého žalára národov, ktorým je Európska únia. Zámerom referend je podľa Kotlebu tiež to, aby sa zo Slovenska opäť stal hrdý a suverénny štát. Petície sú podľa Kotlebu oddelené preto, že existujú ľudia, ktorí podporujú vystúpenie z NATO, ale stále podporujú členstvo v EÚ, a naopak.

„V rámci parlamentnej práce zároveň urobíme všetko pre to, aby sme referendum spravili reálnejším a schopnejším života. Vieme dobre, ako referendá na Slovensku dopadli, a v drvivej väčšine išlo o mrhanie energiou a prostriedkami,“ povedal Kotleba s tým, že strana chce presadzovať zníženie kvóra na platnosť referend.

„Uvidíme, akú podporu táto naša iniciatíva medzi poslancami a stranami dostane,“ dodal Kotleba s tým, že ako o novom kvóre uvažujú o hranici 33 percent voličov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše SlovenskoNATO Organizácia Severoatlantickej zmluvy