Matovič: Zlepenec naberá odvahu, opozícii zakázali pódium

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Bratislave sa konal druhý protest proti Kaliňákovi
Predseda OĽaNO Igor Matovič počas zhromaždenia občanov s cieľom odvolania ministra vnútra Roberta Kaliňáka na Námestí SNP. Protest zorganizovali opozičné strany SaS a OĽaNO. Bratislava, 27. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 18. júla (WebNoviny.sk) – Opozícii, ktorá v pondelok zorganizovala piaty protest za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka pre kauzu Bašternák, zakázali pred komplexom Bonaparte postaviť pódium.

V bytovom komplexe Bonaparte si predseda vlády Robert Fico prenajíma byt od podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov. Ako na sociálnej sieti informoval predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič, „zlepenec naberá odvahu“. „Pred chvíľou prišiel nejaký pán ‚inšpektor‘ z úradu smeráckeho starostu Starého Mesta a našim chalanom zakázal stavať pódium a aparatúru pred Bonaparte. Vraj, ak to urobia, naparí nám 33-tisíc eur pokutu,“ píše na Facebooku.

Ako priznal, na zaujatie verejného priestranstva pred komplexom Bonaparte nemajú organizátori povolenie od bratislavskej mestskej časť Staré Mesto, pretože „na neho už štvrtý týždeň čakáme. Ono to trvá normálne jeden deň, ale ak je starosta Ficov služobníček, tak si evidentne dáva načas“.

Ako však Matovič pripomenul, „ústava nám dáva právo sa zhromaždiť v podstate kdekoľvek, lenže cez iný zákon nám takto môžu mocní kedykoľvek zabrániť reálny protest uskutočniť. Alebo inak. Viete si predstaviť robiť protest s tisíckami ľudí bez aparatúry či pódia? Ja nie“. Majiteľ pozemku oproti komplexu však organizátorov na svoj pozemok pustil, a tak postavia pódium tam. „Čiže dnes výnimočne budeme zlodejovi z Bonaparte otočení chrbtom…tak trochu symbolicky,“ dodal na sociálnej sieti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičLadislav BašternákRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti