V bojnickej ZOO utratili medveďa, ušiel z výbehu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Medveď
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA/ BOJNICE 22. júla (WebNoviny.sk) – Zoologická záhrada Bojnice vo štvrtok 21. júla utratila šesťročného medveďa hnedého po tom, ako ušiel z výbehu. Dôvodom bola podľa bojnickej ZOO bezpečnosť návštevníkov a pracovníkov zoologickej záhrady.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Simona Kubičková zo Zoologickej záhrady Bojnice, medveďa „najprv privolaný veterinár uspal strelou z narkotizačnej pušky a následne ho utratil. Prejavoval totiž známky agresivity, navyše hrozilo, že aj v budúcnosti by sa pokúšal o útek. Možnosť jeho vypustenia do voľnej prírody neprichádzala do úvahy, pretože stratil plachosť pred ľuďmi“. ZOO Bojnice zdôrazňuje, že išlo o ťažké rozhodnutie, ale prvoradá je bezpečnosť návštevníkov a pracovníkov ZOO.

Medveď hnedý, ktorému sa podarilo ujsť v rámci areálu bojnickej ZOO, doteraz žil v zoologickej záhrade Tábor v Čechách a nie vo voľnej prírode. „Vďaka predošlému výbehu sa naučil šplhať po konároch stromov, čo využil pri úteku,“ konštatuje v tlačovej správe ZOO Bojnice a zároveň vyjadruje veľkú ľútosť nad tým, čo sa stalo. ZOO ihneď začala pracovať na ďalších preventívnych opatreniach, aby predišla podobným situáciám.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZOO Bojnice