Kaliňák: Najvyššie bezpečnostné opatrenia pokračujú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ministerstvo vnútra dostalo nový vrtuľník
Minister vnútra SR Robert Kaliňák počas slávnostného odovzdávania kľúčov od nového vrtuľníka Bell 429, ktoré získalo Ministerstvo vnútra SR, v hangári Letky MV SR na Letisku M. R. Štefánika. Bratislava, 17. august 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 23. júla (WebNoviny.sk) – Najvyššie bezpečnostné opatrenia, ktoré na Slovensku prijali po útoku vo francúzskom meste Nice, naďalej pokračujú. Týkajú sa dopravných uzlov, letísk a miest, kde sa nachádzajú davy ľudí.

Na sobotňajšej tlačovej konferencii v Bratislave tak minister vnútra SR Robert Kaliňák reagoval na piatkové útoky v nemeckom Mníchove. Ako ďalej pripomenul, naša krajina pridáva aj opatrenia, ktoré sa starajú o bezpečnosť počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ.

„Budeme čakať na ďalšie informácie z Nemecka. Niektorým útokom sa však dá len veľmi ťažko zabrániť“ doplnil s tým, že bezpečnosť je v lokalite Európy úzky profil a chce, aby sa dokázalo týmto veciam predchádzať. „Pred chvíľou zasadala rada Národného bezpečnostného analytického centra ako hlavného nástroja, ktorý vyhodnocuje riziká a stanovuje ďalšie opatrenia do najbližších dní a týždňov,“ podotkol minister vnútra.

Obrazom: Streľba v Mníchove

Ako na tlačovej konferencii doplnil prezident Policajného zboru Slovenskej republiky Tibor Gašpar, polícia sa v najbližších dňoch bude zameriavať aj na folklórne podujatia, autobusové i železničné stanice. „V sobotu a v nedeľu sa hliadky zamerajú hlavne na obchodné centrá a na miesta s väčším výskytom občanov,“ upozornil Gašpar.

Podľa Kaliňáka má každé spoločenské podujatie zadefinované podmienky bezpečnosti, ktoré zabezpečujú organizátori. „Naše jednotky postupujú predovšetkým na základe analýzy rizík. Vytipujeme teda miesta alebo osoby, ktoré by mohli byť rizikové. Nechceme ísť do obmedzenia života, kontroly by však mali byť viditeľnejšie,“ tvrdí Kaliňák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert KaliňákTibor Gašpar
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR