Leteckí záchranári ratovali turistu, potom oživili cyklistu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vrtuľník
Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Bratislavy letela v piatok 27. mája podvečer do obce Dechtice (okres Trnava). Ponáhľala sa na pomoc 66-ročnému mužovi, ktorý po páde z lešenia z výšky približne dvoch metrov utrpel vážne poranenie hlavy. Vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku (na snímke). Bratislava, 28. máj 2016. Foto: SITA/ATE

BRATISLAVA 24. júla (WebNoviny.sk) – Leteckí záchranári z Popradu v nedeľu pomáhali turistovi aj cyklistovi. Hovorkyňa Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková informovala, že Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu ATE v nedeľu ráno najprv privolali do Vysokých Tatier.

Pri Téryho chate na záchranárov čakal 33-ročný muž, ktorý utrpel tržné poranenie dolnej končatiny. Po ošetrení zranenia ho letecky previezli do Popradu, kde ho prevzala rýchla zdravotná pomoc. Krátko potom leteckí záchranári opäť zasahovali.

Tentokrát ich zavolali k 75-ročnému cyklistovi, ktorý na ceste tesne za Popradom smerom do Spišského Bystrého pocítil náhlu nevoľnosť, spadol z bicykla a upadol do bezvedomia. Okoloidúci sa ho snažil resuscitovať, po príchode záchranárov pokračovala v resuscitácii lekárka, ktorej sa podarilo muža oživiť. Pacienta potom previezli do popradskej nemocnice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AIR Transport Europe