V Bratislave bude jazdiť historická hudobná električka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Elektricka
Pohľad na historickú električku pri príležitosti okružnej jazdy spojenej s brífingom primátora. Električka bude počas letných sobôt premávať po Bratislave. Bratislava, 26. júl 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – Dopravný podnik Bratislava v spolupráci s magistrátom hlavného mesta vypraví v sobotu 30. júla a potom každú augustovú sobotu historickú hudobnú električku číslo 18.

Električka svoju prvú jazdu odštartuje o 16:00 z Hviezdoslavovho námestia. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Električka bude jazdiť bratislavskými ulicami a spríjemní Bratislavčanom a návštevníkom Bratislavy leto. Je to historická električka, ktorá bude vždy v sobotu podvečer od 16:00 do 20:00 jazdiť ulicami Starého Mesta a súčasťou jazdy bude podvečer hudobná produkcia. Jazda električkou bude zadarmo, to znamená, že ktokoľvek môže kedykoľvek nastúpiť. Trasa električky povedie od Hviezdoslavovho námestia, cez Šafárikovo námestie, Sad Janka Kráľa, Farského, Jungmannovu, Farského, Sad Janka Kráľa, Šafárikovo námestie, Námestie SNP, Kapucínsku, Chatam Sófer, Most SNP, Hviezdoslavovo námestie. Cestujúci počas čakania na ďalší odchod hudobnej električky z Hviezdoslavovho námestia dostanú kávu a bratislavské rožky,“ vysvetlil Nesrovnal.

Každú jazdu historickou električkou spestrí ľuďom sprievodný program. V električke vždy posledné dve jazdy o 19:00 a 20:00 bude hrať naživo hudobná kapela rôzne hudobné žánre, napríklad swing, folklór či jazz. Počas všetkých jázd budú v električke aj animátorky, ktoré pripravia pre deti spoločenský program formou súťaží.

Historická električka číslo 18 bola postavená v roku 1937 a tento typ električky premával až do sedemdesiatych rokov. Kapacita historickej električky je okolo 50 ľudí a jej trasa v minulosti viedla do bývalej Dynamitky, čiže chemických závodov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo Nesrovnal