V Bratislave zadržali medzinárodne hľadaného Čecha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kuklac
Foto: ilustračné, SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) – V pondelok zadržali policajti v jednom z bratislavských hotelov medzinárodne hľadaného českého občana, 48-ročného Jana B. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, ešte v máji tohto roku na neho sudca Krajského súdu v Brne vydal Európsky zatýkací rozkaz.

V Českej republike bol totiž uznaný za vinného zo spáchania opakovaných trestných činov podvodov, ktoré páchal od konca 90-tych rokov až do roku 2011.

V tomto období Jan B. napriek svojej platobnej neschopnosti dokázal v 38 prípadoch oklamať svoje obete a vydávajúc sa za úspešného podnikateľa od nich vylákal veľké finančné čiastky. Tie sa pohybovali od desiatok tisíc až po miliónové sumy v českých korunách, ktoré veritelia podvodníkovi poskytovali v domnienke ich zhodnotenia. Svojím podvodným konaním spôsobil škodu 13 187 000 Kč,“ uviedol Slivka. V súčasnosti je zadržaný v cele policajného zaistenia a príslušný krajský prokurátor rozhoduje o vydávacej väzbe. V Českej republike si má odpykať trest 12,5 roka väzenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia