Bajánková sa odvolala voči rozhodnutiu nepotrestať Harabina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Sobranciach volia šéfa súdnej rady, Harabin dostal petíciu
V blízkosti slovenskej východnej hranice s Ukrajinou, v kultúrnom dome v Sobranciach, sa v pondelok zišiel najvyšší orgán súdnictva – Súdna rada SR. Jej členovia volia nového šéfa Najvyššieho súdu SR. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) – Disciplinárny súd, tentoraz dovolací, bude rozhodovať, či sa Štefan Harabin dopustil svojimi vyjadreniami na adresu šéfky Najvyššieho súdu (NS) SR Daniely Švecovej disciplinárneho previnenia.

Predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková, ktorá podnet na Harabinove stíhanie podala, sa totiž odvolala voči májovému rozhodnutiu disciplinárneho senátu, ktorý jej návrh zamietol. „Jana Bajánková podala v zákonnej lehote odvolanie voči rozhodnutiu disciplinárneho senátu,“ informovali agentúru SITA z Kancelárie Súdnej rady SR.

Harabin sa v septembri 2015 na adresu Daniely Švecovej vyjadril, že „svojím spôsobom je to chudera“ a „môže sa stať, že skončí na psychiatrii„. Ako trest navrhovala Bajánková krátenie platu, mal prísť o 30 percent platu počas troch mesiacov.

Po rozhodnutí disciplinárneho senátu Harabin vyhlásil, že nikdy neprekročil zákon, chceli ho trestať za myšlienky, ale zvíťazila súdna nezávislosť. Uviedol, že podľa neho právna erudícia predsedníčky NS SR, ktorá podávala ďalšie návrhy na jeho disciplinárne potrestanie, je nulová. „S pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote, až hraničiaca s hlúposťou,“ povedal v máji.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana BajánkováŠtefan Harabin