V Petržalke poškodili stromy, pozemok je mestský

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: facebook.com/IvoNesrovnalpreBratislavu

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) – Pri zjazde z Panónskej cesty na Einsteinovu ulicu v bratislavskej mestskej časti Petržalka sú poškodené ihličnaté stromy. Fotografia, ktorú na sociálnej sieti zverejnil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ukazuje, že na stromoch niekto spílil väčšiu časť ich korún.

Bratislavský magistrát na to upozornili viacerí občania, situáciu mesto začalo preverovať. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, pozemok, na ktorom stromy orezali, je mestský.

V tomto smere teda môžeme podniknúť aj právne kroky a chceme podať trestné oznámenie. Naši odborníci z oddelenia životného prostredia poškodené dreviny obhliadnu,“ doplnila hovorkyňa s tým, že ak by na obhliadke zistili, že dreviny sú trvalo poškodené, magistrát to bude riešiť aj s Inšpekciou životného prostredia.

Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala je poškodenie stromov prejav ignorantstva a nekultúrnosti. „Takýto hanebný čin jednoznačne odsudzujem. Do zelene v meste totiž investujeme nielen veľa finančných prostriedkov, ale aj úsilia a energie na to, aby sme ju chránili, obnovovali a rozširovali a preto nič podobné jednoducho tolerovať nebudem,“ poznamenal.

Richard Nemec z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu informoval, že stromy boli výrazne poškodené a orezané vo výške približne 130 centimetrov už začiatkom roka. „Po zistení značného poškodenia a ničenia drevín sme vec 1. februára odstúpili na prešetrenie príslušnému Okresnému úradu Bratislava, Odboru starostlivosti o životné prostredie,“ ukončil Nemec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo Nesrovnal