Sladké, voňavé a slovenské – maliny a čučoriedky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 29. júla 2016 (WBN/PR) – Polovica prázdnin je tu a s ňou aj sezóna malín a čučoriedok. Orava je pre zberateľov čučoriedok rajom, v pamäti možno máte babkin „česák“ a vôňu malinového, alebo čučoriedkového lekváru. Sezóna bobuľového ovocia začala, ale ak nemáte čas a možnosť vycestovať na Oravu a naoberať si sami, môžete si ho kúpiť. Tesco predáva slovenské čučoriedky a maliny od dodávateľa Boni Fructi od 3. augusta.

Omladnete s nimi

Čučoriedka je vraj najkrajšie slovenské slovo – aj keď priatelia z cudzojazyčných krajín by snáď aj polemizovali, keď sa ho snažia vysloviť. Preukázateľne zlepšujú zrak, predovšetkým videnie za šera a v noci, preto sú základom výživových doplnkov pre oči. Šťava z čučoriedok tlmí kašeľ. Modré, ba až fialové a akoby zamatové bobuľky nabité antioxidantmi by mali mať miesto v každej živej kuchyni. Sú nabité množstvom zdraviu prospešných látok. Draslík odvádza prebytočnú tekutinu z tela, a tým pomáha odstraňovať opuchy. Horčík podporuje správnu funkciu svalov a nervov, mierni depresie a prispieva k zdravým zubom. Ovocie obsahuje i ďalšie stopové prvky: meď, zinok, chróm, mangán a železo na podporu tvorby krvi. Čučoriedky sú najvýdatnejším zdrojom antioxidantov s vysokou schopnosťou ničiť voľné radikály v tele a tak spomaľovať poškodzovanie buniek a starnutie telového tkaniva.

Maliny sú asi najvoňavejšie ovocie, aké u nás poznáme a majú takú jemnú štruktúru, že sa vám dokážu priam rozplynúť na jazyku… Ale vedeli ste, že pôsobia blahodarne aj na Vaše zdravie? Sú vhodným prírodným prostriedkom pre vývoj zdravej kože, nechtov a vlasov, obsahujú provitamín A, ktorý pôsobí proti šeroslepote. Ich konzumácia pomáha pri problémoch s obličkami a močovým mechúrom a pomáhajú aj pri tráviacich problémoch. Dôležitá rada – odporúčame ich rýchlo skonzumovať. Nemáte možnosť si ich sami nazbierať? Kúpte si ich v Tescu – od 3. augusta slovenské, z Dunajskej Lužnej, spolu s čučoriedkami.z Oravy.

Prečo slovenské produkty

Zákazníci v Tescu nájdu ponuku drobného bobuľového ovocia počas celého roka. Avšak v období, kedy toto ovocie dozrieva na Slovensku, uprednostňujeme slovenských dodávateľov. Nie je to len o percentách na pultoch, ale aj o kvalite produktov – naše bobuľové ovocie je v sezóne kvalitnejšie, a preto treba využiť čas, kedy prirodzene rastie. Podľa Ladislava Jašša, manažéra nákupu ovocia v Tescu je to takto: „Už 2-3 roky zaznamenávame rastúci záujem v dopyte po bobuľovom ovocí, tzv. „berries“ a aj tento rok je dopyt silnejší, ako v minulosti, rast pravdepodobne súvisí so súčasnými trendami stravovania. Úspech má vždy lokálne ovocie, ktoré má vysokú kvalitu, preto sa snažíme v sezóne naplniť naše pulty ovocím slovenského pôvodu.“

Spoločnosť Boni Fructi, ktorá dokáže dodať od lokálnych producentov sezónne ovocie na pulty predajní dlhodobú spoluprácu s Tescom oceňuje, povedal to aj František Stareček, vedúci obchodného oddelenia: „Zaznamenali sme takmer 100% nárast dopytu po sezónnom ovocí. Sme radi, že Tesco ako náš obchodný partner preferuje lokálne ovocie, aj keď často nevieme požiadavky na objem tovaru naplniť. Napriek tomu vidíme, že naše produkty majú v Tescu úspech. Aktuálna ponuka malín a čučoriedok bude pochádzať z Dunajskej Lužnej a Bobrova na Orave.“

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Tesco