Obrazom: Kotlebovci sa k Dúhovému PRIDE-u nedostali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Protest proti pochodu úchylákov
Účastníci akcie s názvom 'Protest proti pochodu úchylákov v Bratislave' držiac transparenty pred Prezidentským palácom. Protest organizuje Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko a reaguje tak na zhromaždenie príslušníkov LGBTI komunity s názvom Dúhový PRIDE Bratislava 2016. Bratislava, 30. júl 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – Organizátori pochodu, ktorý v Bratislave proti LGBTI pripravila strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), akciu oficiálne ukončili okolo 14:00.

Pochod bol pokojný a k žiadnym výtržnostiam a stretom počas neho nedošlo.

Jeho približne 150 účastníkov po 12:00 vyrazilo spred železničnej Hlavnej stanice k Prezidentskému palácu na Hodžovom námestí, kde člen Kotlebovej strany Marián Mišún vyzval ľudí, aby sa pokúsili urobiť bariéru LGBTI pochodu Dúhový PRIDE 2016.

Dav sa následne vydal do historického jadra bratislavského Starého Mesta. Narazil však na policajné bariéry – najprv pri Štúrovej ulici a následne pri dvoch vstupoch na Hviezdoslavovo námestie – na rohu Panskej ulice a Rybného námestia a na rohu Hviezdoslavovho námestia a Rybárskej brány.

Obrazom: „Protest proti pochodu úchylákov“

Na Hviezdoslavovo námestie sa tak účastníci pochodu nazvaného „Protest proti pochodu úchylákov v Bratislave“ vôbec nedostali. Jeden z jeho účastníkov, poslanec NR SR za stranu Kotleba – ĽSNS Ján Kecskés, poďakoval ľuďom za účasť a odporučil účastníkom podporiť protest iniciatívy Hrdí na rodinu. Rozlúčili sa pokrikom „Na stráž!“ (pozdrav užívaný za vojnového slovenského štátu, pozn. redakcie). Kecskés tak spravil na mieste bývalej židovskej neologickej synagógy a dnešného Pamätníka obetiam holokaustu.

Obrazom: Dúhový PRIDE Bratislava 2016

Bratislava sa je v sobotu dejiskom celkovo troch pochodov. Na podujatie Dúhový PRIDE reagujú ďalšie dva. Prvý organizovaný stranou Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko pod názvom „Protest proti pochodu úchylákov v Bratislave“ sa začal o 12:00 na železničnej Hlavnej stanici a bez výtržností sa skončil pred 14:00 na Rybnom námestí. Člen Kotlebovej strany Marián Mišún, ktorý pôsobí ako asistent poslanca NR SR za túto stranu Milana Beluského, na jeho začiatku uviedol, že ide o spontánne zhromaždenie ľudí a tiež petičnú akciu za vystúpenie Slovenska z EÚ. Druhý, ktorý pripravila iniciatíva Hrdí na rodinu, sa začal o 15:00 pred Národnou radou (NR) SR. Jeho účastníci vytvorili reťaz od parlamentu smerujúcu dolu z hradného kopca – cez Zámockú ulicu, Michalskú bránu až po Hlavné námestie.

Obrazom: V Bratislave vytvorili reťaz s názvom Hrdí na rodinu
Protest proti pochodu úchylákov
Foto: SITA/Marek Mrviš

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KecskésMarian KotlebaMarián Mišun
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko