Národniari sú rozhorčení z podpory akcie Dúhový PRIDE

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – Slovenská národná strana (SNS) „dôrazne protestuje proti záštite Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR nad Dúhovým pochodom 2016, ktorý sa koná dnes v Bratislave. Predseda SNS Andrej Danko požiadal ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka o okamžité vysvetlenie„, agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková.

Líder národniarov a taktiež predseda Národnej rady SR Andrej Danko vyjadril „hlboké sklamanie nad konaním štátneho tajomníka MZVaEZ SR a splnomocnenca vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivana Korčoka„. Podľa informácií webstránky organizátorov akcie Dúhový PRIDE Bratislava 2016 sa táto akcia oficiálne koná pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade EÚ, pripomína SNS v tlačovej správe.

Andrej Danko je zároveň rozhorčený „nad súkromnou iniciatívou veľvyslanca SR v Maďarsku Rastislava Káčera, ktorý počas festivalu LGBTI v Budapešti vyvesil na budove veľvyslanectva dúhovú zástavu„. SNS pripomína, že veľvyslanci sú zástupcami ministerstva zahraničných vecí a akákoľvek takáto iniciatíva je pochopiteľne spájaná s oficiálnym postojom ministerstva. „V kontexte oboch po sebe nasledujúcich chýb zástupcov MZVaEZ SR vyzval predseda Slovenskej národnej strany ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka o okamžité riešenia a personálne opatrenia a stiahnutie súčasného veľvyslanca SR z Maďarska„, dodáva sa v tlačovej správe.

Protest proti vyveseniu dúhovej vlajky na budove slovenského veľvyslanectva v Budapešti na podporu maďarského LGBTI pochodu vyjadrili v piatok 29. júla aj občianski aktivisti a spoluorganizátori Národného pochodu za život. Ako informoval Tomáš Kováčik, spoluorganizátor referenda o ochrane rodiny, protest vyjadrili v otvorenom liste premiérovi a ministrovi zahraničných vecí, ktorý podporilo viac ako 7 300 ľudí. Ministerstvo v odpovedi podľa Kováčika uviedlo, že budapeštianska ambasáda konala na vlastnú päsť a do budúcna budú naše zastupiteľské úrady musieť podobné kroky vopred konzultovať s ministerstvom zahraničia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Danko
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana