Obrazom: Rodičia s deťmi vytvorili sprievod Hrdých na rodinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Bratislave vytvorili reťaz s názvom Hrdí na rodinu
Účastníci akcie 5. ročníka živej reťaze s názvom Hrdí na rodinu na Hlavnom námestí. Podujatie je reakciou na Dúhový PRIDE. Bratislava, 30. júl 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – V Bratislave sa vsobotu o 15:00 zišlo približne 150 ľudí na V. ročníku živej reťaze s názvom Hrdí na rodinu. Mladí ľudia a rodiny mali vytvoriť živú reťaz, išlo však skôr o sprievod, ktorý začal pred Národnou radou SR.

Odtiaľ pokračovali po Zámockej, cez Michalskú bránu na Hlavné námestie v červených tričkách s bielou potlačou a s nápismi: RODINA JE ÚŽASNÁ A VÝNIMOČNÁ, LEBO DETI SÚ NAŠA BUDÚCNOSŤ, MAMA A TATO NAVŽDY, NIE JE NIČ LEPŠIE PRE DETI, HRDÍ NA RODINU.

Obrazom: V Bratislave vytvorili reťaz s názvom Hrdí na rodinu

Účasťou chceli verejne vyjadriť, že rodina je skutočne úžasná a výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti, inde sa to lepšie nedá. Organizátori zdôrazňujú, že nič iné nie je také výnimočné a žiadne iné priateľské vzťahy sa rodine založenej manželstvom muža a ženy nevyrovnajú. Rodina si podľa nich zaslúži výnimočné postavenie.

Obrazom: Dúhový PRIDE Bratislava 2016

Podľa Antona Chromíka, ktorý patrí medzi organizátorov podujatia, akcia má ukázať radosť z rodiny. „Je to láskavá odpoveď, ktorú si zaslúži každý, kto sa snaží vytvárať dialóg o téme súvisiacej s rodinou. Nechceme protestovať, chceme ukazovať radosť z detí a z rodiny,“ povedal Chromík dnes pre agentúru SITA. Zdôraznil, že otec a mama sú pre deti to najlepšie. „To je pravda, ktorú chceme ukázať,“

Obrazom: „Protest proti pochodu úchylákov“

Na pochod okrem rodín s deťmi prišlo aj niekoľko kňazov. Prišiel aj bývalý poslanec NR SR za KDH Jozef Mikloško. „Účasťou som chcel potvrdiť, že to, čo je napísané v ústave o manželstve je pravda,“ povedal Mikloško pre agentúru SITA.

V Bratislave vytvorili reťaz s názvom Hrdí na rodinu
Foto: SITA/Marek Mrviš
V Bratislave vytvorili reťaz s názvom Hrdí na rodinu
Foto: SITA/Marek Mrviš

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anton ChromíkJozef Mikloško
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinu