Obrazom: V Tatrách sa zrútila časť mosta, dopravu obmedzili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Tatrách sa zrútila časť mosta
Zrútená časť betónového mosta z roku 1910 na trase Tatranskej elektrickej železnice medzi Tatranskou Poliankou a Novou Poliankou. Poškodený bol takzvaný parapet mosta, mostná klenba ostala celá. Tatranská Polianka, 5. august 2016. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 5. augusta (WebNoviny.sk) – Pri zrútení konštrukcie mosta na trase Tatranskej elektrickej železnice v úseku medzi Vyšnými Hágmi a Poliankou v piatok dopoludnia sa nikto nezranil, agentúru SITA o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

„Časť mosta na trase Tatranskej elektrickej železnice sa samovoľne zosunula dnes dopoludnia o 9:19 medzi Poliankou a zastávkou Danielov dom. Poškodený bol takzvaný parapet mosta, mostná klenba ostala celá,“ priblížila udalosti Martina Pavliková, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. Na miesto bolo vyslaných sedem hasičov s dvoma kusmi techniky.

Obrazom: V Tatrách sa zrútila časť mosta

Železničná doprava je podľa Pavlikovej až do odvolania obmedzená. „Namiesto vlakov budú v úseku Tatranská Polianka – Vyšné Hágy a v nočných hodinách v úseku Nový Smokovec – Vyšné Hágy premávať autobusy. Zdržanie pre cestujúcich sa oproti cestovnému poriadku odhaduje zhruba na päť minút,“ povedala.

Ako ďalej Pavliková informovala, betónový most prechádza ponad potok, postavený bol v roku 1910 a má dĺžku 7,3 metra. „Pravidelne bol kontrolovaný a má potrebné revízne správy, príčina jeho zosuvu sa vyšetruje,“ doplnila. Známa zatiaľ nie je ani výška škody. Železnice odhadujú, že oprava potrvá niekoľko týždňov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko