Minister Brecely bude možno na poslednom rokovaní vlády

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Roman Brecely
Minister dopravy Roman Brecely počas rozhovoru pre média pred rokovaním 17. schôdze vlády SR. Bratislava, 17. august 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 17. augusta (WebNoviny.sk) – Minister dopravy Roman Brecely (Sieť), ktorý má po odchode piatich poslancov zo Siete v parlamente posledných dvoch zákonodarcov, nevylúčil dnes pred rokovaním vlády, že toto je jeho posledné zasadnutie vo funkcii šéfa rezortu.

Je to pokojne možné,“ uviedol pred novinármi. Dodal, že je to hypotetická otázka a naozaj netreba predbiehať. „Uvidíme, ako sa situácia vyvinie,“ dodal s tým, že bude rokovať s koaličnými partnermi. Na otázku, čo podľa neho možno očakávať od Andreja Hrnčiara, uviedol, že ho pozná iba povrchne.

Pätica poslancov zo Siete, ktorú vedie Hrnčiar, sa rozhodla opustiť stranu po rokovaniach s novým predsedom strany Brecelym. Podľa nich nedostali od neho žiadne záruky na odstránenie dôvodov ich nespokojnosti, a tak zvolili odchod zo strany. Dnes by mali rokovať s predsedom Bélom Bugárom o ich vstupe do poslaneckého klubu Most-Híd.

Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) v tejto súvislosti pred rokovaním vlády nevylúčil, že ak sa zmenia pomery síl v koalícii, odrazí sa to aj v obsadení ministerstiev. „Nechajme to na vývoj, myslím si, že je ešte potrebný nejaký čas na rokovania,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter ŽigaRoman Brecely
Firmy a inštitúcie Vláda SR