Beňová: Podmanickému sú cudzie sociálnodemokratické hodnoty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Monika Flašíková Beňová
Slovenská europoslankyňa Monika Flašíková Beňová označila za pozitívum isté zlepšenie komunikácie a spolupráce medzi Európskou komisiou a Európskym parlamentom. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 22. augusta (SITA) – Rozhovor, ktorý v nedeľu poskytol portálu Webnoviny.sk poslanec Smeru Ján Podmanický, vyvolal ostrú reakciu europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. Podmanický však neuhol a svojej straníckej kolegyni opätoval tvrdé slová.

Flašíkovú pobúrili Podmanického vyjadrenia o voľbe moslimského starostu Londýna Sadiqa Khana. „Tejto udalosti síce nepripisujeme až takú pozornosť, podľa môjho názoru je to však historický medzník v moderných dejinách Európy, bohužiaľ pre pôvodných Európanov je to medzník ohlasujúci ich smrť,“ povedal Podmanický pre Webnoviny.sk. Flašíková to však celé vidí inak. „Názory kolegu Podmanického, tentokrát na „adresu“ londýnskeho starostu sú smutným dôkazom, že sociálnodemokratické hodnoty a postoje sú kolegovi nielen vzdialené, ale rovno cudzie,“ pustila sa do poslanca slovenského parlamentu europoslankyňa. Podľa nej si Podmanický zrejme v záchvate snahy stiahnuť na seba aspoň kúsok pozornosti a obdivu šírením nenávisti nevšimol, lebo ak to spôsobila jeho nevedomosť, je to o to hlúpejšie, že „Sadiq Khan bol labouristický, ergo NÁŠ kandidát„. „Takže, po jeho „pochopení“ pre klerofašistu Tisa, moderne progresívnom podporení návrhu na trestné stíhanie žien, ktoré podstúpia umelé oplodnenie, ponúka tento mladý progresívny sociálny demokrat kritiku priamo zvolených socialistov v EÚ“ napísala Flašíková.

Ján Podmanický
Foto: archívne, SITA/Marko Erd

Podmanický jej však nič nezostal dlžný. Dokonca povedal, že za europoslankyňu sa niekedy hanbil „Musím povedať, že som sa vždy tak trocha hanbil za pani Flašíkovú Beňovú, keď sa teatrálne predvádzala na pochodoch homosexuálov, alebo keď primitívne urážala kresťanov a kňazov, alebo keď sa nevedela obliecť pri pietnej spomienke na Jána Pavla II. Ak by sa v Smere presadili ľudia jej typu, nemal by som tam čo robiť, našťastie v Smere patrila len do okrajovej časti, a verím, že to tak aj zostane,“ vyhlásil.

Podľa Podmanického je úplne jedno, či moslimský starosta Londýna je pravičiar, alebo ľavičiar. „Hovorím len to, že ak si moslimovia dokázali zvoliť v takej významnej európskej metropole svojho starostu, je to predzvesť toho, že vďaka svojej demografii si moslimovia čoskoro začnú v európskych štátoch voliť aj svoje vlády a parlamenty. Ja to vnímam ako obrovské nebezpečenstvo pre Európu,“ povedal Podmanický s tým, že ak to Flašíková vidí inak, má na to právo. „Ale podľa mňa to svedčí len o tom, že je typickou bruselskou političkou, ktorá nevidí to, čo vidí väčšina normálnych ľudí v Európe. Ak to ešte aj podporuje argumentom, že Sadiq Khan je predsa „NÁŠ“ kandidát, tak to už svedčí o úplnej strate súdnosti,“ myslí si Podmanický.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján PodmanickýSadiq Khan