Nitrianski kontrolóri našli falošné bločky za 37 tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pokladna
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 22. augusta (WebNoviny.sk) – Nitrianski daňoví kontrolóri našli v reštaurácii, ktorú kontrolovali, falošné doklady z elektronickej registračnej pokladnice za 37-tisíc eur.

Doklady mala reštaurácia zahrnuté v účtovníctve, agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Kontrolóri to zistili, keď si išli overiť informácie u firmy, ktorá reštaurácii dodávala suroviny na prípravu obedov.

„Nitrianski kontrolóri si náklady reštaurácie išli preveriť priamo k dodávateľskej firme. Majiteľovi ukázali pokladničné doklady, ktoré si reštaurácia dala do svojich nákladov a tvrdila, že ich vydal práve on. Porovnávané doklady z elektronickej pokladnice sa však nezhodovali, mali iný typ písma a ďalšie znaky. Dodávateľ sa ako svedok vyjadril, že doklady, ktoré mala reštaurácia vo svojom účtovníctve, ich pokladňa netlačí a nikdy ich nevydal,“ vysvetlila Macíková.

Išlo podľa nej o bločky, ktorými reštaurácia deklarovala úhradu dodávateľských faktúr. Podnikateľa a zároveň majiteľa reštaurácie, ktorý si falošné bločky zahrnul do svojho účtovníctva, čaká za jeho konanie pokuta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Finančná správa SR