Polícia uzavrela lampový atentát na Štefana Harabina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Harabinove hry
Predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin na tlačovej besede, ktorú nazval "Ukončenie mediálno-spravodajskej akcie Daniela Lipšica a jeho dôsledky pre spoločnosť." Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 23. augusta (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ odmietol oznámenie v kauze tzv. lampového atentátu na Štefana Harabina. Oznámenie bolo kvalifikované ako podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

Vyšetrovateľ ho odmietol, pretože nie je dôvod na začatie trestného stíhania alebo na iný postup v zmysle Trestného poriadku. Informáciu agentúre SITA potvrdil Martin Wäldl z oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

Počas prestávky disciplinárneho pojednávania so Štefanom Harabinom v máji v pojednávacej miestnosti, na miesto, kde predtým sedel, spadol kryt lampy. Harabin následne podal trestné oznámenie na generálnu prokuratúru, ktorá ho odstúpila polícii. Po incidente vyhlásil, že sa bojí o život a žiadal ochranku pre seba a svoju rodinu.

Štefan Harabin ešte nemá doručené rozhodnutie. Ako uviedol pre agentúru SITA, keď si ho pozrie, rozhodne sa, aké právne možnosti využije. „Pokiaľ je pravda, že vec bola odmietnutá, musím povedať, že predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová a minister vnútra Robert Kaliňák budú priamo zodpovední, ak sa mne alebo mojej rodine niečo stane,“ uviedol.

Šéfka najvyššieho súdu doposiaľ nerozhodla o Harabinovej žiadosti o poskytnutí ochranky a preto tento sudca Najvyššieho súdu SR pripravuje na ňu žalobu za nečinnosť. Harabin pripomenul, že Kaliňák sa dopredu vyjadril, že sa nič nestalo a že mu nebude poskytnutá ochranka a tak sa nie je možné čudovať výsledku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela ŠvecováRobert KaliňákŠtefan Harabin
Firmy a inštitúcie NS Najvyšší súd SRPZ Policajný zbor SR