Podľa Plavčana treba zatraktívniť menej populárne odbory

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan v areáli Ekoiuventy počas kontrolného dňa. Minister sa chce presvedčiť o možnostiach navrhnutých riešení. Dom mládeže i jeho okolie plánuje sprístupniť pre deti a mládež. Bratislava, 18. máj 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 25. augusta (WebNoviny.sk) – Školy potrebujú istú formu motivácie a zatraktívnenia menej populárnych, ale pre daný región potrebných študijných odborov. Absolventi základných škôl by v nich mohli pokračovať v štúdiu. Minister školstva Peter Plavčan to povedal na stretnutí so štátnym tajomníkom ministerstva školstva Petrom Krajňákom a primátorkou Prešova Andreou Turčanovou, na ktorom hovorili o aktuálnych otázkach v oblasti regionálneho školstva a športu. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

„Lepšie je byť známym kvalitným remeselníkom, ako s vysokou školou sedieť za pokladňou v hypermarkete,“ poznamenal Plavčan. Minister sa stretol s primátorkou Prešova po výjazdovom rokovaní vlády v Trebišove. Po rokovaní na mestskom úrade si bol minister pozrieť aj areál cyklistického velodrómu v Prešove, ktorý svojimi parametrami spĺňa olympijské kritériá, no mesto má už niekoľko rokov problém nájsť peniaze na jeho opravu.

Minister uviedol, že cyklistický šport je na Slovensku čoraz populárnejší a deti a mladí športovci si zaslúžia, aby mali čo najlepšie podmienky doma a nemuseli chodiť trénovať do zahraničia. „Na olympijských hrách, kde štartoval aj Peter Sagan, bolo vidieť, ako je náš cyklista populárny a že šíri dobré meno našej krajiny po celom svete. Jednoznačne sa tam potvrdilo, aký význam má šport pre propagáciu Slovenska,“ dodal Plavčan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter PlavčanPeter Sagan
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR