Záujem o dovolenku na slovenskom vidieku rastie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dedina
Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

BRATISLAVA 28. augusta (WebNoviny.sk) – Počet návštevníkov, ktorí sa v minulom roku rozhodli dovolenkovať na slovenskom vidieku, vzrástol oproti roku 2014 o 32,4 percenta. Informovala o tom Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR). V roku 2015 navštívilo slovenský vidiek spolu 86 340 ľudí. Domácich turistov prišlo 70 856, čo predstavuje nárast o 31,5 percenta a zahraničných turistov bolo 15 484, čo je o 36,5 percenta viac.

„Súvisí to s celkovým zvýšením návštevnosti Slovenska v roku 2015, ktorý bol z hľadiska počtu turistov rekordným. V rámci vidieckeho cestovného ruchu sa výrazne rozšírila aj ponuka ubytovacích zariadení vidieckeho typu a to až o 39,6 percenta oproti roku 2014. Celkovo, návrat k prírode a k tradíciám oslovuje čoraz viac ľudí, ktorí radi navštevujú takéto zariadenia. Salaše, farmy a ranče rozširujú svoju ponuku o atraktívne podujatia alebo celodenné tematické programy, ktoré lákajú najmä početnú skupinu rodín s deťmi,“ uviedla pre agentúru SITA Zuzana Onufer z komunikačného odboru SACR.

Zahraniční aj domáci turisti strávili na slovenskom vidieku v priemere 2,3 noci. Celkový počet prenocovaní sa zvýšil o 33,2 percenta na 196 075. Ako vyplýva zo štatistiky, celkové tržby prevádzkovateľov vidieckych turistických zariadení sa zvýšili o 58,2 percenta, čo predstavuje 4 319 691 eur.

Vzhľadom na rastúci vývoj návštevnosti Slovenska v tomto roku SACR predpokladá, že aj zariadenia vidieckeho cestovného ruchu v porovnaní s minulým rokom prilákajú vyšší počet dovolenkárov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia