Rozhodnutie zostať v Bruseli bolo podľa Sulíka správne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sulik
Predseda strany SaS Richard Sulík na tlačovej besede strany SaS o daňovej úľave pre Babišovo Duslo Šaľa a o krokoch strany Sas proti takýmto praktikám. Bratislava, 23. júl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. augusta (WebNoviny.sk) – Rozhodnutie zostať europoslancom bolo podľa predsedu SaS Richarda Sulíka správne a to aj napriek tomu, že ho niektorí obviňujú z úteku do Bruselu. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, už pred voľbami povedal, že ak SaS bude vo vláde, v Bruseli končí.

„Pred voľbami som jasne povedal, že ak vo vláde nebudeme, zostávam v Bruseli. Je to výborná pozícia pre predsedu,“ vyhlásil. Zároveň pripomenul, že aj Marine Le Penová je predsedníčkou veľkej strany a je v europarlamente. Rovnako aj Nigel Farage.

Podľa Sulíka len u nás si ľudia myslia, že predseda strany nemôže pôsobiť v Európskom parlamente. „Aj z tejto pozície sa však dá veľa urobiť,“ konštatoval. Zároveň však priznal, že Lucia Nicholsonová ako jeho náhradníčka chcela zostať v NR SR a nechcela ísť do Bruselu. „Ak by sa nestala europoslankyňou, ďalším náhradníkom by bol Ján Oravec, ktorý je ekonóm, ale nie je člen strany, ani sa politicky neangažuje. Teda by sme prišli o politický rozmer mandátu europoslanca,“ dodal Sulík.

Tento týždeň kritizoval Sulíka za to, že zostal v Európskom parlamente, predseda NR SR Andrej Danko. Uviedol, že Sulík ako predseda strany si užíva život v Bruseli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoJán OravecLucia NicholsonováMarine Le PenováNigel FarageRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita