Kotleba ratuje slovenské drevo, chrániť by ho mala ústava

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian Kotleba
Podľa Kotlebu Rómovia nemôžu za to, že parazitujú a zneužívajú sociálny systém, ale za to môže len a len štát. Foto: SITA/Marián Angelovič

BRATISLAVA 27. augusta (WebNoviny.sk) – Ochrana slovenských lesov a vyťaženého dreva by mala byť zakotvená v Ústave SR. Myslia si to navrhovatelia novely Ústavy Slovenskej republiky, poslanci NR SR za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba, Ján Mora, Milan Uhrík, Rastislav Schlosár a Martin Beluský.

Návrh prerokujú poslanci NR SR v parlamente už na septembrovej schôdzi. Slovenské drevo považujú za „strategickú surovinu národného významu, ktorá si zasluhuje ústavnú ochranu“.

„Podľa štatistík zo Zväzu spracovateľov dreva sa zo Slovenska vyváža až 50 percent vyťaženého dreva. Do týchto štatistík však nie je zarátané nelegálne vyťažené a vyvezené drevo, ktoré pochádza väčšinou od súkromných vlastníkov lesov a z urbáru,“ argumentujú poslanci s tým, že takto vyťažené drevo sa vyváža väčšinou v noci na preťažených kamiónoch. Tie navyše ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky a poškodzujú cesty.

Kotlebovci chcú predloženým návrhom ústavného zákona pripraviť legislatívnu pôdu a ústavnú oporu pre dôkladnejšiu ochranu slovenských lesov. Nazdávajú sa, že vďaka takémuto zákonu sa obmedzí vývoz slovenského dreva do zahraničia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian KotlebaMilan UhríkRastislav Schlosár
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko