Žiaci budú mať v novom školskom roku 24 dní prázdnin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 28. augusta (WebNoviny.sk) – Školský rok 2016/2017 sa začína 1. septembra. Vyučovanie sa však začne až v pondelok 5. septembra. Žiakov základných a stredných škôl čaká v tomto školskom roku 188 vyučovacích dní. Okrem víkendov a veľkých letných prázdnin budú mať päť voľných dní počas sviatkov a 24 dní školských prázdnin, z ktorých však päť dní pripadne na sviatky. Termíny prázdnin zverejnilo ministerstvo školstva v pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2016/2017.

Najbližšie prázdniny na školákov čakajú koncom októbra, keď si od školy oddýchnu od 28. do 31. októbra. Po sviatku 1. novembra do školy nastúpia až v stredu 2. novembra. Po jesenných prázdninách nasledujú približne dvojtýždňové vianočné prázdniny. Žiaci si budú užívať voľné dni od 23. decembra do 5. januára. Začiatok vyučovania po nasledujúcom sviatku a víkende je až v pondelok 9. januára.

Tretí februárový deň budú mať žiaci deň voľna po tom, čo si preberú polročné vysvedčenia. Jarné prázdniny odštartujú vo februári v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, od 20. do 24. februára.

Ďalší týždeň ostanú doma školáci z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja, ktorí budú mať voľno od 27. februára do 3. marca, napokon sa jarných prázdnin dočkajú aj žiaci z Košického a Prešovského kraja, ktorým sa začínajú jarné prázdniny od 6. do 10. marca. Poslednými prázdninami pred dvojmesačným letným voľnom sú veľkonočné prázdniny. Tie budú od 13. apríla do 18. apríla.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia