Andrej Danko by chcel o pár rokov súťažiť o post premiéra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 28. augusta (WebNoviny.sk) – Predseda Národnej rady (NR) SR a líder Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko tvrdí, že si svoje postavenie v politike oddrel.

„To, čo som dnes v politike, som si oddrel. Na moje tlačové besedy chodil jediný novinár,“ vyhlásil Danko v rozhovore pre agentúru SITA s tým, že to, čo robí, robí z presvedčenia. „Nikdy som sa umelo o svoju moc nebil. Snažím sa, aby som bol najlepší kandidát na sneme, aj keby SNS mala 70 000 členov,“ povedal.

Dostať SNS do parlamentu bola pre Danka len prvá časť úlohy. Bol však po voľbách veľmi sklamaný, že niekto si kúpi stranu a získa vo voľbách šesť percent, iný nemá štruktúry a získa 11 percent. „Ja robím politiku zodpovedne,“ konštatoval.

Vo funkcii predsedu NR SR sa cíti Danko vysoko komfortne. „Učím sa tu, ako funguje riadenie štátu. V tejto koalícii sa cítim komfortne,“ povedal. Ale o päť alebo desať rokov chce súťažiť s rovesníkmi, kto bude premiér. „S každým v mojom veku si to rád rozdám a zasúťažím. Ale na to, aby bol človek premiér, musí byť pripravený,“ vyhlásil s tým, že ak raz dostane dôveru, ten čas, že budem premiér, môže prísť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Danko
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná stranaVláda SR