Sulík: Rýchle povolebné rokovania odhalili Most-Híd a Sieť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Richard Sulík sa vzdá funkcie predsedu SaS
Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík počas brífingu k vnútrostraníckej situácii. Bratislava, 16. máj 2016. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 29. augusta (WebNoviny.sk) – Rýchle rokovania po voľbách o zostavení vlády iniciované stranou Sloboda a Solidarita (SaS) pomohli podľa jej predsedu Richarda Sulíka odhaliť Slovenskú národnú stranu (SNS), Most-Híd i Sieť.

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, keby tíško čakal, vyčítali by mu, že sa len ticho prizeral. „Tým sa podarilo narušiť ich hru a odkryť ich pravú tvár. Práve preto bol Béla Bugár nútený robiť také kroky, ako bolo v nedeľu rýchle zvolanie straníckeho predsedníctva, kde sa, akože, rozhodli, že idú so Smerom. Toto ich dostalo pod tlak,“ uviedol Sulík.

Povolebné správanie sa strán Most-Híd a Sieť podľa Sulíka ešte viac znechutilo voličov ako doteraz. „Takéto správanie naháňa body Mariánovi Kotlebovi,“ dodal Sulík.

Sulík hneď po marcových parlamentných voľbách začal rokovania so štyrmi lídrami stredopravých strán – Most-Híd, OĽaNO-NOVA, Sieť a Sme rodina – Boris Kollár, o možnom zostavení vlády. Jeho pokus stroskotal na tom, že do takejto vlády odmietla vstúpiť SNS. Následne strany Most-Híd a Sieť začali rokovať o vytvorení vlády so Smerom-SD. Ešte v marci vznikla štvorkoalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Béla BugárBoris KollárRichard Sulík
Firmy a inštitúcie Most-HídSaS Sloboda a Solidarita