Európska únia sa dá podľa Sulíka reformovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Bratislave sa konal druhý protest proti Kaliňákovi
Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík počas zhromaždenia občanov s cieľom odvolania ministra vnútra Roberta Kaliňáka na Námestí SNP. Protest zorganizovali opozičné strany SaS a OĽaNO. Bratislava, 27. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 31. augusta (WebNoviny.sk) – Európska únia sa dá podľa predsedu SaS Richarda Sulíka reformovať. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, treba len spísať oblasti, do ktorých by sa EÚ nemala montovať. „Treba vybrať a dôsledne posudzovať, čo EÚ predloží, aby sa netýkalo uvedených oblastí,“ uviedol.

Podľa Sulíka treba tiež uplatňovať pravidlo, aby za každú prijatú smernicu dve boli zrušené. Únii by tiež prospelo, aby sa dodržiavali dohody. „Škrtol by som tiež všetky dotácie. Myšlienka EÚ predsa nie je o dotáciách, ale o voľnom pohybe osôb, tovaru a kapitálu. To je oveľa viac ako dotácie,“ vyhlásil Sulík.

Pre Slovensko by prípadné vystúpenie z EÚ prinieslo podľa Sulíka veľké hospodárske škody. „Slovensko nie je Británia. My máme schengen, či euro, oni nemajú. My dostávame eurofondy, oni platia. To sú veľké rozdiely, ktoré nás stavajú do úplne inej polohy, ako je Veľká Británia. Pri všetkej kritike, aká únia je, idea únie je dobrá,“ myslí si predseda SaS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Sulík