Kiska: Nenechám zaspať sľub vlády, že školstvo bude priorita

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prezident SR Andrej Kiska (vľavo) a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan (vpravo) počas prijatia v Prezidentskom paláci. Bratislava, 5. september 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 5. septembra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska nenechá zaspať sľub vlády, že školstvo bude skutočná priorita. Bude naďalej pokračovať vo svojej aktivite za lepšie školstvo a ministra školstva Petra Plavčana (nom. SNS) sa pýtal, čo všetko môže ako prezident pre školstvo urobiť. Kiska to vyhlásil po stretnutí so šéfom rezortu školstva.

Kiska zopakoval, že školstvo musí byť skutočnou prioritou našej vlády. Podľa neho potrebujeme vrátiť rešpekt a úctu k vzdelaniu, rešpekt a úctu k učiteľskému povolaniu. „Ako prezident budem pokračovať vo svojej aktivite za lepšie školstvo a nenechám zaspať sľub vlády, že školstvo bude skutočnou prioritou. Priorita, to však nie sú len peniaze, to je aj kompetencia a konkrétne výsledky,“ povedal Kiska s tým, že všetci od tejto vlády očakávajú, že vláda predloží konkrétne ciele, ktoré chce počas svojho vládnutia presadiť, aby sme sa všetci spoločne mohli pozerať na to, či sa skutočne táto priorita presadzuje.

Kiska zároveň informoval, že sa Plavčana pýtal na to, čo je nové, čo ako prezident pre školstvo môže urobiť. „Pán minister ma informoval a ja sa teším na ďalšie stretnutia a informácie,“ avizoval prezident.

Plavčan ocenil, že pre prezidenta je školstvo priorita a ocenil jeho prístup a záujem a prístup o túto problematiku. Pripomenul, že od 1. septembra sa učiteľom zvýšili platy. „Prvé dva zákony, ktoré boli prijaté v NR SR, boli z oblasti školstva, pričom jeden bol práve o zvyšovaní platov učiteľov,“ dodal Plavčan s tým, že ešte v tomto roku bude rokovať s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD) o zvyšovaní platov na rok 2017.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaPeter Plavčan