Hovorcami roka boli vyhlásení Macíková, Tettinger a Kráľ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Novinári, mikrofóny
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 9. septembra (WebNoviny.sk) – Víťazné priečky v ankete Hovorca roka 2016 obsadili profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami v médiách aj v oblasti PR a komunikácie.

Medzi hovorcami štátnych inštitúcií zvíťazila Patrícia Macíková, hovorkyňa Finančnej správy. V kategórii Samospráva a neziskový sektor obsadil prvú priečku hovorca Mestskej časti Bratislava – Nové Mesto, Marek Tettinger. V komerčnom sektore patrí prvenstvo Tomášovi Kráľovi, ktorý hovorí za sieť nemocníc Svet zdravia, agentúru SITA o tom informovali vyhlasovatelia ankety z Asociácie hovorcov Slovenska (AHS).

Hovorcov roka slávnostne vyhlásili v piatok večer na profesijnom podujatí novinárov a hovorcov, Made in Media party v Bratislave. V poradí 11. ročník Made in Media party sa niesol v znamení pomoci detským onkologickým pacientom. Okrem výťažku z internetového hlasovania sa organizátori rozhodli venovať neziskovej organizácii Deťom s rakovinou aj zisk z charitatívnej tomboly.

Najlepších hovorcov vybrala odborná porota z nominácií, ktoré zostavili zástupcovia médií, PR agentúry, samotní hovorcovia aj akademická obec hlasovaním na www.hovorcaroka.sk . „Konečnému rozhodnutiu poroty predchádzala konštruktívna diskusia o každom nominovanom. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla porota jednoznačne,“ cituje tlačová správa o výsledkoch ankety predsedu Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) Milana Vangu.

Podľa Vangu ocenili „hlavne profesionálne zvládnutú krízovú komunikáciu Patrície Macíkovej na Finančnej správe a vyzdvihli prácu s regionálnymi médiami v prípade Tomáša Kráľa, ktorý pracuje pre sieť nemocníc Svet zdravia. Marek Tettinger patrí dlhoročne k najlepším hovorcom v samospráve pre profesionálny a korektný prístup k médiám“.

Odborná porota sa rozhodla v aktuálnom ročníku neudeliť cenu TOP Hovorca roka. Táto cena patrí hovorcovi, ktorý za hodnotené obdobie výnimočným spôsobom komunikoval zložité témy pri zachovaní profesionality a efektívnosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať