Obrazom: Na Dunaji pri Vojke narazila loď, poškodila hrádzu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Výletná loď narazila do brehu Dunaja

VOJKA 11. septembra (WebNoviny.sk) – Na Dunaji v nedeľu okolo štvrtej ráno havarovala výletná loď, ktorá pri obci Vojka narazila do hrádze. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa ministerstva životného prostredia Petra Stano Maťašovská, loď sa plavila pod švajčiarskou vlajkou.

Na miesto havárie okamžite prišiel minister životného prostredia László Sólymos, ktorý informoval, že na palube bolo 160 pasažierov plus asi 50 členov posádky.

Obrazom: Výletná loď narazila do brehu Dunaja

Loď narušila hrádzu na pravom brehu Dunaja, prerazila asfaltovú vrstvu a izolačnú vrstvu po štrk. Rozsah poškodenia podľa ministra bude známy po znížení hladiny Dunaja. Dobrými správami podľa neho je však to, že pri havárii sa nikomu nič nestalo a narušenie hrádze neohrozuje okolie.

Technicko-prevádzkovy riaditeľ Slovenského vodohospodárskeho podniku Pavel Virag tiež zdôraznil, že momentálne nehrozí nič, čo by ohrozovalo bezpečnosť hrádze. Dodal, že bude sa musieť riešiť úprava plavebnému režimu a nevylúčil ani možnosť dočasného prerušenia plavby.

Riaditeľ úseku technicko-bezpečnostneho dohľadu Vodohospodárskej výstavby Andrej Kasana poznamenal, že v spolupráci s maďarskou stranou sa voda púšťa do starého koryta Dunaja, ale aj on poznamenal, že hrádza je bezpečná a obyvatelia v okolí sa nemusia obávať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe László SólymosPetra Stano Maťašovská