Kráľovská 72 hodinovka Najextrémnejší ultracyklo pretek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kráľovská 72 hodinovka Najextrémnejší ultracyklo pretek na Slovensku
Kráľovská 72 hodinovka Najextrémnejší ultracyklo pretek na Slovensku Foto: VTK

„Kráľovská 72-hodinovka” sú cyklistické preteky „šialených”. Už túto stredu, 14. septembra o 20.00 odštartujú cyklo-ultra pretekári spred pivárne Šport klub v Trenčíne, aby sa pokúsili o zdolanie 20 vrcholov okolitých pohorí. Účastníkov čaká viac ako 370 km nonstop jazdy a takmer 14 000 výškových metrov.

Rado Tilandy, organizátor Vrchárskej koruny trenčianskej a jeden zo spoluorganizátorov tejto extrémnej udalosti sa nechal inšpirovať priateľmi a podobnými podujatiami doma a na Valašsku. Profil jednotlivca pre tento druh preteku reprezentuj Sváťa Božák jeden z najlepších ultra bikerov na svete  https://www.facebook.com/svata.bozak?fref=ts.

Božák prijal pozvanie a spolu so spoluorganizátorom Kráľovskej 72 hodinovky Radom Tilandym jedným so zakladateľov Vrchárskej koruny trenčianskej (VKT) sa cyklopodujatia, ktorého profil Kráľovská 72-hodinovka kopíruje aj zúčastní.

Prečo 72 hodín a prečo kráľovská.

„Počiatočné ultra inšpirácie pochádzajú spoza Bielych Karpát”, hovorí Rado Tilandy spoluorganizátor 72 hodinovky. Vrchárska koruna Valašska je cyklo podujatie, ktoré u susedov už funguje niekoľko rokov. Rado Tilandy ďaľej dodáva „Keď sme inšpirovaní priateľmi z Valašska a ich láskavým zvolením rozbehli,

spolu s Palom Babicom a Michalom Bartákom VKT (www.vkt.bike.sk) nedalo mi a pred oficiálnym otvorením tradície som „spáchal“ ešte jeho zimnú psycho verziu prechod 20 vrcholov v zime, a v tme.”

Psycho-verziu podľa jeho slov zvládlo vtedy 9 účastníkov, medzi ktorými boli i dve ženy. 

Vrchárska koruna Trenčianska mala svoj prvý štart 10. apríla 2016 ako prvá akcia svojho druhu na Slovensku a je určená pre široký okruh záujemcov. Radovi Tilandymu však nedala spávať možnosť uskutočniť tieto samostatné výjazdy vrcholov okolia Trenčína ako okruhovú non-stop verziu. „Pozdieľal som nápad s kamarátmi na sociálnej sieti a reakcie boli skôr úsmevné, teda až na jednu – od chatára Mira Martinčeka z Holubyho chaty, ktorý napísal „kto to dá non stop, toho odmením”, tak si vravím hmm, asi priaznivec bláznivých nápadov, skúsme to spolu”, spomína R. Tilandy na históriu vzniku novej akcie.

„Ultra” podmienky sú zaručené !!!

Trasa preteku v GPS je skôr orientačná, odchýlka 10% pripustná. Organizátori totiž nepredpokladajú, že

účastníci sú iní ako len féroví jazdci. Stravu, pitný režim a zdriemnutie počas preteku si účastníci zabezpečujú sami Na Holubyho chate ich však čaká sladká odmena v podobe stravy a ubytovana zdarma, čo je štedrý príspevok chatára Martinčeka k zdaru akcie

„U Sváťa Božáka odhadujeme príchod do cieľa na Holubyho chate tak 30 hodín po štarte u ostatných ak nezablúdia, do 72 hodín. Niekto všakmusí aj „zametať“, preto ma chatár Martinček počká až do nedele, čojeuž 96hodín,” prezrádza s úsmevom R. Tilandy. Tak držte palce priateliaJ

Navigačná podpora: www.navitel.sk

Hlavní organizátori a kontakt pre médiá:

Miroslav Martinček, chatár na Holubyho chate

Holubyho chata 1048, 12 Lubina

E-mail:  miro@martincek.eu

všetko o chate www.holubyhochata.sk 

Rado Tilandy, Vrchárska koruna Trenčianska, o.z

ul. Gen. M.R. Štefánika 126, 911 01 Trenčín

E-mail: info@vkt-bike.sk

vrcholy a všetko o VKT na  www.vkt.bike.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia