Lipšic zrazil muža, ten po prevoze do nemocnice zomrel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniel Lipšic
Predseda strany NOVA Daniel Lipšic počas rokovania pokračujúcej 58. schôdze NR SR. Bratislava, 8. december 2015. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 20. septembra (WebNoviny.sk) – Na bratislavskej Vajnorskej ulici sa stala v pondelok večer dopravná nehoda, ktorej účastníkom bol aj predseda hnutia NOVA a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Daniel Lipšic. Známy politik na Vajnorskej 36 zrazil viac ako 70-ročného chodca. Ten po prevoze do nemocnice zomrel.

Policajti z tretieho bratislavského okresu okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú . „Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Ako uvádza polícia v aktuálnej tlačovej správe z utorňajšieho rána, 43-ročný vodič Škody Superb išiel v ľavom jazdnom pruhu po Vajnorskej ulici smerom do centra Bratislavy. Z doteraz presne nezistených príčin sa zrazil s chodcom, ktorý prechádzal cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov smerom od Kutuzovovej ulice. Po zrážke s autom 72-ročného chodca previezli so zraneniami do nemocnice, kde však zraneniam v noci podľahol.

Okrem polície o tom agentúru SITA informovala aj hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová. „Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich zdravotníkov,“ uviedla Eliášová. To, či chodec pred tragickým prechodom cez cestu pil alkohol, zistí nariadený odber krvi. Požitie alkoholu vodičom na mieste nehody vylúčila dychová skúška. Výška škody na vozidle je predbežne vyčíslená na tritisíc eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel Lipšic