Policajti hľadali utekajúceho väzňa, akcia bola neúspešná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rozruch v košickom U. S. Steel, v areáli hľadajú bombu
Polícia po nahlásení bomby v areáli U. S. Steel Košice ihneď zasahovala. (Košice, 24. marec 2015) Foto: SITA/Jozef Jarošík

PIEŠŤANY 24. septembra (WebNoviny.sk) – Veľká policajná akcia zameraná na vypátranie a zadržanie väzňa na úteku Ľubomíra Behana v okolí Piešťan skončila, Behan polícii naďalej uniká.

V obci Ostrov pri Piešťanoch a okolí ho hľadalo množstvo policajtov, ktorým pri pátraní pomáhal aj vrtuľník ministerstva vnútra. V Ostrove žije najbližšia Behanova rodina. Policajti kontrolovali prechádzajúce autá, prehľadávali nebytové priestory aj rôzne skrýše v teréne. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva polície v Trnave Martina Kredatusová poprela medializované informácie, podľa ktorých policajti v sobotu hľadaného väzňa zadržali, ale on im utiekol. ,,Toto jednoznačne vylučujem,“ povedala. Pátranie po 24-ročnom Behanovi aj naďalej pokračuje.

Ľubomír Behan si odpykával trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Utiekol 2. júna počas prác v tesnom susedstve ústavu. Polícia v súvislosti s jeho útekom začala ešte v júli trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. Trojica dlhoročných dozorcov vzápätí po úteku väzňa prišla o prácu. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská niekoľko dní po udalosti útek väzňa označila za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír BehanLucia Žitňanská