Colníci zaistili nelegálny tabak, cigarety aj naftu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Colníci z V4 mali v okrese Košice špeciálny tréning
Rôzne zložky colníkov kontrolujú prepravu tabakového tovaru v osobných, nákladných vozidlách, kontajneroch a cisternách mobilným skenovacím zariadením. Na snímke: Fyzická kontrola vozidla colníkom CÚ Košice. Milhosť, 21. máj 2015. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 27. septembra (WebNoviny.sk) – Viac ako 31 000 litrov pravdepodobne nelegálnej nafty, stovky kíl nelegálneho tabaku a päť miliónov nelegálnych cigariet zaistili colníci Finančnej správy SR v priebehu minulého týždňa.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, neznámu kvapalinu odhalili colníci v skladoch na okraji Bratislavy. „V skladoch colníci našli dve nákladné autá upravené na skrytú prepravu kvapalín. Išlo o auto na prepravu kontajnerov na odpadky, pričom vo vnútri kontajneru boli plastové barely s neznámou tekutinou. Druhé auto bol špeciálne upravený smetiarsky voz, kde sa pod vonkajším obalom typickej oranžovej farby skrývala veľká nádrž s obsahom neznámej kvapaliny,“ uviedla Macíková.

Colníci taktiež skontrolovali ďalšie nákladné auto, kde pod plachtou objavili 22 kusov 1 000 litrových barelov naplnených rovnakou neznámou kvapalinou. V sklade zaistili aj prečerpávacie zariadenie s meračmi. Odobraté vzorky podľa Macíkovej momentálne analyzuje colné laboratórium. Okrem kvapaliny v sklade bratislavskí colníci zaistili aj doklady a pečiatky rôznych firiem. V sklade tiež objavili aj profesionálne náradie ako kľúče, dekodéry, vysielačky alebo rušičky na krádeže najnovších modelov áut rôznych značiek. Tieto predmety zaistili policajti kriminálnej polície.

Colníci zároveň skontrolovali aj vedľajší zamknutý sklad. V tom objavili 5 087 400 kusov nelegálnych cigariet bez kontrolných známok a 315,5 kilogramu nelegálneho tabaku. Na mieste sa tiež nachádzali palety komponentov na výrobu cigariet, ako sú filtre, fólie, papier alebo balenia. Celkovú škodu na spotrebnej dani z tabakových výrobkov colníci predbežne vypočítali na 524 541 eur. V tomto sklade colníci objavili aj profesionálne tlačiarenské stroje, rezačky a kompletné náradie na falšovanie diaľničných známok a parkovacích kariet, náradie na krádeže vozidiel a takisto prázdne osvedčenia o evidencii vozidla. Vyšetrovanie prípadu prebral Kriminálny úrad finančnej správy a Policajný zbor SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Finančná správa SR