V kauze Čistý deň chystajú trestné oznámenie na Erika Tomáša

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Erik Tomáš
Poslanec za stranu Smer-SD Erik Tomáš. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 27. septembra (WebNoviny.sk) – Matka maloletej Natálie, ktorá bola údajne zneužívaná v resocializačnom centre Čistý deň, podáva trestné oznámenie na poslanca parlamentu a mediálneho poradcu predsedu vlády Erika Tomáša.

Ako v utorok informoval internetový portál Aktuálne.sk, dôvodom je list, ktorý Tomáš zverejnil a ktorý údajne napísala práve Natália. List údajne Natália poslala do televízie JOJ. V ňom napísala, že si neželá, aby boli v médiách zverejnené jej súkromné údaje a informácie o zdravotnom stave. V liste tiež stojí, že sa má v resocializačnom centre lepšie ako u matky a nikto ju nezneužil ani neznásilnil. Podľa matky bolo dievča k napísaniu listu donútené a Tomáš podľa nej nemal na zverejnenie listu právo. Povolenie totiž neudelila ona ako právna zástupkyňa.

„Právnik mi už píše trestné oznámenie,“ potvrdila matka pre Aktuálne.sk. „V ten deň, čo sa to čítalo, som mala práve povolenú návštevu. Minimálne trikrát povedala maminka, nechcem, aby sa ani jeden list čítal, nechcem, nechcem,“ uviedla. Ako ďalej uvádza portál, podľa matky musel byť list napísaný pod nátlakom. „Dávali jej tam lieky, ich obrana a zbraň je dieťa,“ vyhlásila.

Ako ďalej uviedla, list nevidela, pretože vznikol v čase, keď jej zakazovali za dcérou chodiť. S riaditeľom centra Petrom Tománekom podľa Aktuálne.sk matka v kontakte nie je. „Posledný mail mám, keď mi ešte zakazoval styk s dcérou. Slušne som ho prosila, nech mi povie príčinu. Neodpísal mi. Keď som tam išla s policajnou hliadkou, bliakal, že som agresor, že ma dcéra nechce vidieť,“ povedala s tým, že na túto situáciu má aj svedka.

Erik Tomáš podľa portálu trvá na tom, že povolenie na zverejnenie listu mal a vie to dokázať. „Zverejnil som list Natálie, ktorá na toto zverejnenie dala súhlas. Samozrejme, tento súhlas mám, s podpisom, môžem ho doložiť,“ povedal pre Aktuálne.sk.

„Myslím si, že verejnosť má právo vedieť o existencii tohto listu, v ktorom slečna Natália tvrdí, že príbeh prezentovaný jej matkou v médiách nie je pravdivý a v resocializačnom zariadení sa cíti dobre. Všetky dôkazy, vrátane tohto listu, musia posúdiť orgány činné v trestnom konaní. Naďalej tvrdím, že ak niekto zlyhal, nech za to pyká, ale nemali by o tom rozhodovať ani politici, ani médiá, ale príslušné orgány,“ dodal Tomáš.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik Tomáš