ŠKODA hlási prvých 100 000 kilometrov pre Teach for Slovakia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

Bratislava, 28. september 2016 – Prestížny vzdelávací program Teach for Slovakia úspešne pokračuje druhou etapou. Noví adepti programu, budúci lídri, už poctivo napĺňajú svoju misiu na základných školách po celom Slovensku. ŠKODA AUTO Slovensko je partnerom programu od roku 2014. Mobilitu v menej rozvinutých regiónoch Slovenska pomáhajú riešiť členom tímu Teach for Slovakia automobily značky ŠKODA. Na ceste za svojím poslaním na nich učitelia doteraz najazdili viac ako 100 000 kilometrov bez jedinej poruchy.

„Zaznamenávame mimoriadne pozitívne ohlasy z regiónov, kde program aj naša značka pôsobí. Rád by som deklaroval, že automobily značky ŠKODA budú tímu Teach for Slovakia aj naďalej k dispozícii, aby mohli efektívnejšie využívať svoj čas v prospech detí a ich vzdelávania. Bojovať za lepšiu budúcnosť Slovenska spôsobom, ako to robia ľudia z programu Teach for Slovakia, si zaslúži veľký rešpekt a úctu,“ hovorí Ing. Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Prestížny vzdelávací program Teach for Slovakia má za sebou prvú etapu, z ktorej vzišli prví absolventi. Tí po dvoch rokoch učenia na školách v náročných podmienkach zúročia získané skúsenosti a prispejú k zmenám vo vzdelávacom systéme, či už na strane ministerstva školstva alebo médií a biznisu. Druhá etapa odštartovala s novým školským rokom v septembri. ŠKODA AUTO Slovensko je partnerom programu Teach for Slovakia, ktorý pomáha zlepšovať situáciu v školstve na Slovensku, od roku 2014. Za ten čas najazdili učitelia na ceste za svojím poslaním na automobiloch značky ŠKODA viac ako 100 000 kilometrov bez jedinej poruchy. V tomto roku jazdia učitelia na modeloch ŠKODA RAPID a ŠKODA FABIA.

Noví adepti Teach for Slovakia absolvovali v lete náročný šesť týždňový intenzívny tréning pod taktovkou skúsených mentorov a koučov. Súčasťou letného Base campu bolo množstvo sprievodných aktivít, ako aj tradičný výstup na Gerlach. V septembri nastúpili mladí ambiciózni mladí ľudia do partnerskej základnej školy, kde rozvíjajú svoj potenciál a získavajú skúsenosti, ktoré im zmenia život. „Naším cieľom je výrazne zväčšiť veľkosť a vplyv programu. Ak chceme otočiť prepad vo vzdelávaní potrebujeme počas najbližších 10 rokov do Teach for Slovakia zapojiť 1000 výnimočných mladých ľudí,“ hovorí Stanislav Boledovič, zakladateľ a CEO Teach for Slovakia.

ŠKODA AUTO Slovensko v spolupráci s Teach for Slovakia predstavila mladých učiteľov z programu okrem iného aj netradičnou formou v zaujímavej sérii troch videoblogov. Na YouTube kanáli ŠKODA AUTO Slovensko priblížili traja vybraní učitelia svoj (ne)obyčajný deň so svojimi žiakmi. Projekt zožal veľký úspech, keď videoblogy Jána Smolku, Lucie Kažimírovej a Igora Andrého zaznamenali doteraz viac ako 53 tisíc videní.

Súčasť globálneho programu Teach For All

Teach for Slovakia je súčasťou celosvetového programu Teach For All, ktorí pôsobí v 35 krajinách na viac ako 1 000 školách s cieľom zlepšiť vzdelávací systém pre všetky deti. Programom už prešlo viac ako 60 tísíc mladých lídrov, ktorí dali šancu na lepší život tisícom detí po celom svete. Podporujú ho také osobnosti svetového biznisu ako napríklad svetový líder IT biznisu Bill Gates s manželkou, rodina Waltonovcov, vlastniaca jednu z najväčších sietí obchodov na svete Wal-Mart, Jeff Bezos, zakladateľ spoločnosti Amazon, či spoločnosti Google, EMERSON alebo VISA. Na Slovensku je to napríklad spolumajiteľ spoločnosti ESET a filantrop Anton Zajac. Záštitu nad programom prevzal prezident SR Andrej Kiska.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaBill Gates
Firmy a inštitúcie Škoda Auto