Študenti z Nitry dostali za podplácanie peňažné tresty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, korupcia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 28. septembra (WebNoviny.sk) – Prví študenti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre, ktorí si chceli uľahčiť cestu ku skúške a podplácali, poznajú už tresty.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v stredu schválil dohody o vine a treste s Davidom Stolárikom a Imrichom Serfözöom. Súd súhlasil s 200-eurovým peňažným trestom pre Stolárika a 300-eurovým trestom pre Serfözöa. Rozsudky sú právoplatné a nie je možne sa voči nim odvolať, informovala agentúru SITA hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Imrich Serfözö v máji v budove Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre a na ďalších nezistených miestach ako študent poľnohospodárskej univerzity cez sprostredkovateľa M. V. dal 500 eur ako úplatok pre M. K. a V. K. za to, že V. K. bude pôsobiť na vedúceho Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat a zabezpečí mu úspešné absolvovanie skúšky z predmetu poľovníctvo. Po urobení a zapísaní dvoch skúšok cez sprostredkovateľa M. V. dal ešte 200 eur ako úplatok pre M. K. a V. K.

V júni v budove Technickej fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na základe vyžiadania odborným asistentom M. V. poskytol Dávid Stolárik skúšajúcemu odbornému asistentovi Ľ. H. úplatok dve fľaše Baileys. V deň skúšky z fyziky poskytol opakovane úplatok odbornému asistentovi Ľ. H. vo forme fľaše vína, fľaše domácej liehoviny a štyroch kilogramov klobás.

Úrad špeciálnej prokuratúry neposkytol bližšie informácie k tým, koho mali uplácať. Vyšetrovanie ešte pokračuje. Na budúci týždeň by na súde mali schvaľovať ďalšie dohody o vine a treste so študentmi, ktorí sú tiež zapletení do korupcie na SPU v Nitre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Špecializovaný trestný súd SRSPU Slovenská poľnohospodárska univerzita