Eduard Kukan odišiel z SDKÚ, nechcel robiť mediálny humbug

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kukan
Eduard Kukan rozhodnutie členov SDKÚ k eurovoľbám rešpektoval. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Bývalý trojnásobný minister zahraničných vecí a v poslanec Európskeho parlamentu Eduard Kukan ukončil minulý týždeň formálne svoje členstvo v SDKÚ-DS. Informuje o tom portál Parlamentnelisty.sk. Jeden zo zakladateľov SDKÚ povedal, že okolo svojho vystúpenia zo strany nechcel robiť mediálny humbug.

Nechcel som vystúpiť pred parlamentnými voľbami, nechcel som prestupovať do inej strany alebo zakladať nové strany, ako to robili moji kolegovia, pretože mi to prišlo neseriózne. Bol som však na jednej Ústrednej rade SDKÚ-DS a bol som až zhrozený, čo tam odznelo. Strana a vedenie už vtedy žili v inej politickej realite,“ uviedol Kukan pre portál s tým, že si vtedy povedal, že počká na výsledok parlamentných volieb.

Voľby ukázali, že SDKÚ získala 0,26 percenta hlasov, to bola politická realita. Potom som už nemal čo váhať. Tí ľudia, ktorí sú tam, ja ich ani nepoznám. Predseda Frešo sa vzdal funkcie, hoci to mal urobiť už dávno. Nemám ani informácie, ako strana ešte funguje, ale viem, že je to iná strana, ako keď sme SDKÚ založili pred 15 rokmi. Neviem, čo by som robil v takej strane,“ vysvetlil, prečo odišiel zo strany.

Kukan nezvažuje, že by vstúpil do inej strany, vylúčil aj to, že by podobne ako Ivan Štefanec prešiel do KDH. „Z politických strán, ktoré sú aktuálne na Slovensku, by som si dnes nevybral nijakú,“ povedal Kukan pre Parlamentnelisty.sk. Politik je naďalej členom frakcie Európskej ľudovej strany (EPP) v Európskom parlamente. Podľa vlastných slov má dostatočný priestor na to, aby splnil svoje sľuby voličom. Je členom výboru pre sociálne veci a nezamestnanosť, angažuje sa v pomoci seniorom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eduard KukanIvan Štefanec
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana