Obrazom: V tuneli Višňové simulovali situáciu po výbuchu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cvičenie v tuneli Višňové
Cvičenie záchranných zložiek pri likvidácii následkov udalosti s hromadným postihnutím osôb na stavbe pri východnom portáli diaľničného tunela Višňové na úseku diaľnice D1 v oblasti Dubná Skala. Vrútky, 30. september 2016. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 30. septembra (WebNoviny.sk) – Simulovanie mimoriadnej udalosti s veľkým počtom zranených žilinská fakultná nemocnica zvládla. Po simulovanom výbuchu a následnom závale v rozostavanom diaľničnom tuneli Višňové previezli do nemocnice 14 zranených.

Činnosť urgentného príjmu a ani ostatných oddelení nemocnice nebola obmedzená. Cvičili sme za reálnych podmienok a zároveň sme ošetrili aj pacientov, ktorí boli reálne privezení na príslušné ambulancie,“ povedala Viera Květoňová z urgentného príjmu. Praktické cvičenie preverilo pripravenosť zamestnancov jednotlivých pracovísk nemocnice, riadenie hromadného príjmu zranených osôb, postupy pri prijímaní pacientov a vzájomnú komunikáciu.

Obrazom: Cvičenie v tuneli Višňové

Zdravotnícke tímy museli riešiť i reálnu dopravnú situáciu, keď autobus privážajúci zranených zapadol pri vjazde na urgent a osoby z neho previezli na lehátkach. Dopravná situácia vznikla v dôsledku nedisciplinovaného parkovania vodičov v areáli nemocnice,“ dodala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová. Pri simulovanej mimoriadnej udalosti priamo v najdlhšom slovenskom diaľničnom tuneli zasahovali aj hasiči, policajti, pyrotechnici, psovodi, záchranná zdravotná služba, letka ministerstva vnútra a banská záchranná služba.

Cvičenie v tuneli Višňové
Foto: SITA/Milo Fabian
Cvičenie v tuneli Višňové
Foto: SITA/Milo Fabian

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať