V europarlamente som toľko, koľko treba, tvrdí Sulík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Sulík
Predseda strany SaS Richard Sulík. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 1. októbra (WebNoviny.sk) – Líder strany Sloboda a Solidarita (SaS) a europoslanec Richard Sulík trávi v europarlamente toľko času, koľko treba. „Diéty nenaháňam,“ povedal pre agentúru SITA s tým, že čas na Slovensku venuje strane SaS a domácej politike. „V europarlamente som na všetkých rokovacích dňoch, ktorých je ročne asi šesťdesiat, čo nie je nejaká veľká tragédia.“

„Veľa času som v Bratislave, kde sa venujem vedeniu strany a opozičnej politike,“ vysvetlil Sulík. Podľa neho práca europoslanca umožňuje byť dostatočne veľa dní v domovskej krajine, dokonca to predpokladá. „Tým, že ja nenaháňam diéty, tak dosť času trávim na Slovensku,“ dodal.

Za každý deň v EP europoslanec dostáva k základnému platu 6 200 eur diéty vo výške 304 eur. „Keď ste každý deň v Bruseli, tak si viete plat aj zdvojnásobiť. To je silná motivácia pre niektorých europoslancov nebyť na Slovensku. Mne stačí ten základný plat a diéty za dni, kedy reálne mám robotu. Výsledok je, že množstvo dní, ktoré som na Slovensku, sa viem venovať strane SaS a slovenskej politike,“ zdôvodnil, prečo sa o práci niektorých europoslancov slovenská verejnosť nedozvedá.

Podľa neho sa práca v EP a doma nedá celkom oddeliť. „Keď som kandidoval do EP, tak som jasne hovoril, že do EP idem obhajovať záujmy Slovenska. To v Bruseli neradi počujú, tam by sme sa mali tváriť ako veľkí Európania a najlepšie zabudnúť, z akej sme prišli krajiny. Ale to takto nefunguje a ja to na rovinu hovorím,“ zdôraznil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita