Na Republikovom sneme OKS potvrdili predsedu, je ním Dostál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Novozvolení poslanci parlamentu
Ondrej Dostál (SaS) počas prevzatia osvedčenia o zvolení za poslanca Národnej rady SR. Bratislava, 11. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 1. októbra (WebNoviny.sk) – Občianska konzervatívna strana (OKS) v sobotu v Žiline na Republikovom sneme strany potvrdila vo funkcii predsedu strany Ondreja Dostála.

Za podpredsedov boli zvolení Juraj Petrovič, Ivan Kuhn, Martin Mlýnek a Zuzana Dzivjáková. Snem sa zaberal najmä aktuálnou politickou situáciou a prijal vyhlásenie, podľa ktorého sa OKS naďalej usiluje o čo najväčšiu slobodu jednotlivca, slobodný trh, slobodnú spoločnosť, obmedzenú úlohu štátu, decentralizáciu moci, jej občiansku kontrolu a zásadné reformy verejného sektora.

„Občianska konzervatívna strana je stranou pravicovou, prozápadnou a demokratickou. OKS sa naďalej usiluje o čo najväčšiu slobodu jednotlivca, slobodný trh, slobodnú spoločnosť, obmedzenú úlohu štátu. OKS je pravicová strana. OKS sa jednoznačne hlási k prozápadnému smerovaniu Slovenska a k jeho hodnotovému a civilizačnému ukotveniu na Západe. OKS si ctí hodnoty slobodnej a demokratickej spoločnosti. Odmietame extrémizmus bez ohľadu na to, či má fašistickú alebo komunistickú tvár,“ píše sa vo vyhlásení strany.

„Ako pravicová a prozápadná strana stojí OKS v dôslednej opozícii k tretej vláde Roberta Fica. Vláde, v ktorej prevažuje ľavicový pohľad na svet. Vláde, ktorá nemá jasnú predstavu o smerovaní krajiny a neuvedomuje si potrebu dôsledných reforiem,“ vyjadruje líder strany Dostál.

OKS dôrazne odmieta fašistov a ďalších extrémistov a dištancuje sa od nich. „Fašisti sú hrozbou pre demokraciu, ľudské práva a otvorene sa snažia zatiahnuť Slovensko do mocenskej sféry Putinovho Ruska,“ uvádza sa vo vyhlásení. OKS vidí svojich prirodzených partnerov v demokratických politických subjektoch od stredu doprava a je pripravená spolupracovať s politickými stranami, ktoré stoja pevne na demokratických a prozápadných pozíciách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ondrej Dostál
Firmy a inštitúcie OKS Občianska konzervatívna strana