Kiska obedoval s dalajlámom, hovorili o problémoch sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Kiska
Dalajláma a prezident Andrej Kiska počas spoločného stretnutia. Bratislava, 16. október 2016. Foto: SITA/Kancelária prezidenta SR

BRATISLAVA 16. októbra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska sa v nedeľu na súkromnom obede stretol s tibetským duchovným vodcom dalajlámom, ktorý prišiel na návštevu Slovenska. Prezident o tom informoval na svojej facebookovej stránke.

„Dnes som mal tú česť opäť sa stretnúť s dalajlámom, prvýkrát ako prezident. Diskutovali sme o problémoch dnešného sveta,“ napísal Kiska s tým, že hovorili o potrebe porozumenia medzi ľuďmi, o tom, že všetky náboženstvá sú si podobné, ak je ich základom láska, odpúšťanie a empatia. „Budhizmus je pre mňa filozofiou o tom, ako by sme mali žiť,“ konštatoval prezident.

Jeho Svätosť Tändzin Gjamccho na Slovensko prišiel na pozvanie z galérie At Home Gallery. Návšteva je súčasťou jeho cesty mestami Európy. Po prvýkrát navštívil tibetský duchovný vodca 14. dalajláma Slovensko v októbri v roku 2000. V tom čase mu bratislavská Univerzita Komenského (UK) udelila čestný titul doctor honoris causa. Jeho druhá návšteva Slovenska bola v septembri 2009 na pozvanie Nadácie Jána Langoša. Vtedy prebral Cenu Jána Langoša za boj za ľudské práva a demokraciu vo svete.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaDalajláma