Matovič avizuje odvolávanie Danka, má toho na rováši veľa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Matovič
Poslanec za stranu OĽaNO–NOVA Igor Matovič. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 19. októbra (WebNoviny.sk) – Predseda parlamentu Andrej Danko bude v prípade schválenie novely rokovacieho poriadku podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča oprávneným kandidátom na odvolávanie z funkcie. „Má toho na rováši veľa. Toto už bude len čerešnička na torte,“ vyhlásil v stredu Matovič na tlačovej besede.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Richarda Vašečku väčšina členov klubu dala Dankovi pri voľbe predsedu parlamentu na základe politických dohôd hlas. „Ja to teraz ľutujem. Prípadné odvolávanie Danka považujem za možný reparát. Nemôžem dnes povedať, že by bol môj predseda,“ povedal Vašečka.

O novele Rokovacieho poriadku Národnej rady Slovenskej republiky bude parlament rokovať ešte na konajúcej sa októbrovej schôdze. Danko v zmenách napríklad navrhuje, že nedodržanie navrhovanej maximálnej dĺžky rečníckeho času v rozprave 30 minút, používanie mobilných telefónov v rokovacej sále parlamentu či vnášanie transparentov do pléna môže stáť poslancov až 2000 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoIgor Matovič
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti