Dostupná videokonferenčná služba už aj na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pexip.sk

Účastníci nepotrebujú k spojeniu žiadny špeciálny hardvér, či inštaláciu videokonferenčných aplikácií typu Skype. Stačí kliknúť na linku v pozvánke a spojenie do miestnosti sa uskutoční prostredníctvom web prehliadača. Počas spojenia môžu účastníci zdieľať obsah – prezentácie, obrázky či grafy.

Základné hardvérové vybavenie – kameru a mikrofón dnes už štandardne obsahuje každý notebook, tablet či smartfón, z hľadiska softvérového vybavenia postačuje udržovať aktualizované operačné systémy, web prehliadače a v mobilných zariadeniach príslušné aplikácie.

Technológie Pexip vytvárajú univerzálne prostredie, v ktorom sa môžu používať aj už zakúpené videokonferenčné zariadenia najpredávanejších výrobcov (Polycom, Cisco, LifeSize, Huawei apod.), podporované sú aj komunikačné platformy Skype™ for Business alebo Lync®, Cisco Jabber a pod. Je to neobyčajne flexibilná brána, ktorá tiež umožňuje používať rôznorodé zariadenia – smartfóny a tablety pre mobilných užívateľov, počas videokonferenčného spojenia je možné paralelne využívať možnosti písomnej konverzácie (chat), či zdieľať plochu notebooku.

Pexip prostredie je ideálne aj pre organizátorov kongresov, konferencií a školení, keďže virtuálne miestnosti sa môžu zmeniť na virtuálne konfrerenčné sály a posluchárne. Účastníci sa môžu pripojiť akýmkoľvek zariadením, sledovať akciu v priamom prenose v aktívnom móde s možnosťou interakcie, alebo ako pasívny účastník. Celý priebeh sa zároveň nahráva, takže obsah je k dispozícií aj pre účastníkov, ktorí si ho môžu prezrieť dodatočne z archívu.

Obrovskou výhodou tejto koncepcie je jej škálovateľnosť – ak je potreba zvýšiť počet virtuálnych miestností, alebo užívateľov, jednoducho sa pridajú ďalšie konferenčné uzly a kapacita. Prechod z 5 užívateľov na 10, alebo až 200 je rovnako jednoduchý ako zadanie nového licencného kľúča, ktorý je vždy na sklade a dodaný okamžite.

Z hľadiska bezpečnosti riešenie, pri svojej jednoduchosti a flexibilite, spĺňa najprísnejšie normy, používa najvyspelejšie formy šifrovania. Zároveň je prispôsobený pre nepretržitú prevádzku aj v kritických nasadeniach, preto je vhodný i pre nasadenie v štátnej správe, bezpečnostných, či záchranno-zdravotníckych organizáciách. Viac informácií nájdete na stránke www.pexip.sk, ktorú Contineo prevádzkuje ako výhradný Gold partner technológií Pexip pre SR.

Spoločnosť Contineo s.r.o. je dodávateľom a integrátorom videokonferenčných technológií od roku 1998, s viac 400 inštalovanými systémami je považovaná za lídra v tejto oblasti. Od roku 2001 je certifikovaným partnerom výrobcu Polycom, ako GOLD partner od roku 2010. S koncernom Cisco realizuje projekty na báze technológií Cisco TelePresence / Unified Collaboration. U zákazníkov, ktorí používajú nástroje Skype™ for Business spoločnosti Microsoft, plní Contineo úlohu distribútora a technologického garanta pre audio/videokomunikačné aplikácie Polycom a Pexip technológií. Contineo zabezpečuje videokonferenčné spojenia a prezentácie aj formou prenájmov, od roku 2001 zrealizovala veľký počet prezentácií, vzdelávacích kurzov či medzinárodných stretnutí. Prostredníctvom videokonferencie sa prenášalo sa aj niekoľko operácií, chirurgických zákrokov, či súdnych pojednávaní.

Okrem videokonferenčných riešení spoločnosť Contineo dodáva projekty a služby v oblastí komplexných monitorovacích a zabezpečovacích systémov, multimediálne zasadacie miestnosti, integrované projekty pre meranie a reguláciu HVAC technológií, automatizáciu procesov a diaľkového dohľadu zariadení. Najnovšou oblasťou sú projekty a služby spojené s monitoringom zariadení (M2M), zberom a vizualizáciou dát prostredníctvom IoT sietí.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia