Prezidentovi Kiskovi sa nepáčia odkazy s Ficom cez médiá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico, Andrej Kiska
Zľava: Premiér Robert Fico a prezident Andrej Kiska. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 21. októbra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska nepovažuje za vhodné posielať si odkazy o zahraničnej politike cez médiá.

Uviedol to v reakcii na slová premiéra Roberta Fica, ktorý reagoval na prezidentov výrok o tom, že Visegrádska štvorka ešte nikdy nemala v Európe také zlé meno. Premiér na tohtotýždňovom summite v Bruseli uviedol, že nerozumie slovám prezidenta a považuje ich za neadekvátne.

Nerozumiem, prečo pán prezident zaútočil na V4, prečo ju označil za inštitúciu, ktorá má zlý image, nie je to pravda, neviem, kto mu našepkáva. Myslím si, že by pán prezident nemal tak často dávať na rady svojich poradcov, ktorí zrejme majú trošku iné predstavy o svete, ako v skutočnosti tento svet je,“ povedal pre médiá Fico.

V stanovisku prezidenta, ktoré agentúre SITA poskytol jeho hovorca Roman Krpelan, sa uvádza, že Kiska je dnes na oficiálnej návšteve Švajčiarska. „Jednou z tém návštevy je školstvo, preto sú tu so mnou aj rektori našich univerzít a predseda Slovenskej akadémie vied. Slovensko sa má od Švajčiarska v oblasti školstva, vedy, výskumu a inovácií čo učiť. Toto sú tie témy, ktoré by mali Slovensko skutočne trápiť,“ povedal Kiska s tým, že nepovažuje za vhodné vymieňať si odkazy o zahraničnej politike z Bruselu do Bernu. „Ale som, samozrejme, pripravený diskutovať o tom, kto sú naši partneri v zahraničnej politike, o smerovaní našej zahraničnej politiky doma v Bratislave,“ dodala na záver hlava štátu.

Prezident Andrej Kiska na nedávnom stretnutí prezidentov V4 v Poľsku uviedol, že asi ešte v žiadnom období nemala Visegrádska štvorka v Európe taký zlý obraz, ako má v týchto dňoch. Zároveň vyzval na to, aby sa V4 nezneužívala ako štít pre vnútropolitické záujmy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaRobert Fico