Tragická nehoda v Bratislave, chodec šiel mimo priechodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 22. októbra (WebNoviny.sk) – Život chodca vyhasol pre prechode cez cestu mimo priechod pre chodcov. Nehoda sa stala v piatok krátko po 19:35 na ceste na Senec.

Chodec na úrovni obchodného domu na Zlatých pieskoch, približne desať až 15 metrov od nadchodu určeného pre chodcov, prechádzal cez cestu mimo priechod pre chodcov. Tam ho zrazilo auto Škoda Felícia idúca v smere z Bratislavy do Senca.

58-ročný chodec na mieste zraneniam podľahol. Vodičovi urobili dychovú skúšku na alkohol, bola negatívna. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Aj napriek upozorneniam polície, pravidelným cestným kontrolám a preventívno-bezpečnostným opatreniam dochádza na cestách Bratislavského kraja k vážnym dopravným nehodám, ktorých účastníkmi a obeťami sú častokrát chodci. Polícia v tejto súvislosti preto opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a správali sa ohľaduplne. Chodcom ako najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky zdôrazňujeme ich zákonnú povinnosť používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti počas pohybu po vozovke nielen mimo obce, ale aj v obci. Pri prechádzaní cez cestu je nevyhnutné, aby bol chodec obzvlášť ostražitý a na prechod cez vozovku uprednostnil priechod, nadchod alebo podchod. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť,“ dodala hovorkyňa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia