V Banskej Bystrici majú novú inteligentnú lavičku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lavička
Foto: facebook.com/Mesto-Banská-Bystrica

BANSKÁ BYSTRICA 23. októbra (WebNoviny.sk) – V Banskej Bystrici na Námestí slobody pribudla nezvyčajná lavička. Ako informovala agentúru STA hovorkyňa primátora mesta Zdenka Sekerešová, magistrát začal testovať inovatívnu pouličnú lavičku, ktorú umiestnili na frekventovanej zastávke mestskej hromadnej dopravy.

Obyvatelia mesta si vďaka nej môžu nabiť svoje mobilné zariadenie a pripojiť sa na internet. Štýlový, moderný, vysoko kvalitný a vkusný doplnok ulice tak zapadá do koncepcie inteligentného mesta a zároveň plní aj estetickú funkciu. Lavička je vybavená bezdrôtovým nabíjacím zariadením s dvomi inteligentnými USB konektormi, vďaka ktorým umožňuje rýchle nabíjanie mobilov a zaručuje ochranu batérie. Prístup na internet je k dispozícii 24 hodín denne vo vzdialenosti štyroch metrov.

Nový doplnok sa nikdy nevypína a je nabíjaný a poháňaný slnečnou energiou. Lavička je odolná proti vandalizmu a nepriaznivému počasiu. „Rozhodli sme sa odskúšať inteligentnú lavičku a najmä zistiť, čo si o tom ľudia myslia. Verím, že v dnešnej dobe smartphonov ju využijú všetky vekové kategórie Banskobystričanov a návštevníkov mesta,“ uviedol primátor Ján Nosko. Príjemná teplota sedadla za akýchkoľvek poveternostných podmienok umožňuje využívať zariadenie aj v zimných mesiacoch. Lavička má schopnosť ochladzovať sa proti nahriatiu a udržať teplotu do 30 stupňov Celzia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Nosko
Firmy a inštitúcie WBN