Bratislavčania rozhodnite, kam pôjde 50-tisíc eur z rozpočtu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavský hrad
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 24. októbra (WebNoviny.sk) – Bratislavčania aj tento rok môžu rozhodnúť, kam pôjde 50-tisíc eur z mestského rozpočtu. Záujemcovia môžu svoje nápady na zlepšenie služieb alebo verejného priestoru v Bratislave uviesť v dotazníku s názvom Burza nápadov do pondelka 31. októbra.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, obyvatelia môžu posielať podnety, ktoré súvisia s dopravou, životným prostredím, kultúrou, športom, sociálnou pomocou i sociálnymi službami.

Ľudia si môžu vybrať oblasti, do ktorých by chceli financie vyčlenené z mestského rozpočtu investovať. Odborná komisia z nich potom vyberie konkrétne projekty, za ktoré budú môcť obyvatelia hlasovať elektronicky alebo v kancelárii prvého kontaktu na bratislavskom magistráte.

Vlani vyčlenili na projekty rovnakú sumu ako v tomto roku a robia z nej štyri projekty s najväčším počtom hlasov Bratislavčanov. Je to rekonštrukcia mestských hradieb, čistenie budov od plagátov, letákov a grafitov v centre mesta, zriaďovanie pruhov pre autobusy a rozšírenie cesty. Ľudia si vybrali aj spevnenie okrajov cesty a vybudovanie chodníka pre peších a cyklistov v smere na Kamzík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia