Vypovedala o korupcii v Smere-SD a prišla o všetky funkcie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Smer SD
Foto: SITA/Robert Tappert

NITRA 25. októbra (WebNoviny.sk) – Bývalú členku Smeru-SD Renátu Kolenčíkovú, ktorá vypovedala pred vyšetrovateľmi z Národnej kriminálnej agentúry o korupcii v Smere-SD, odvolali poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) zo všetkých funkcií.

O tieto funkcie prišla

Kolenčíková je krajskou poslankyňou. Na návrh podpredsedu kraja Juraja Horvátha (Smer-SD) ju v pondelok na zastupiteľstve odvolali z funkcie členky Rady NSK, z funkcie predsedníčky komisie sociálnej pomoci a prišla aj o členstvo v komisii kultúry a športu.

Na týchto postoch ju nahradia Marián Kéry, Helena Bohátová a Karin Jaššová zo Smeru. Kolenčíkovú zároveň odvolali aj z funkcie zástupkyne zriaďovateľa v Rade školy pri Strednej priemyselnej škole stavebnej na Cabajskej v Nitre a z Rady školy pri Spojenej škole na Slančíkovej v Nitre.

V týchto dvoch funkciách ju nahradia Juraj Buzinkai a Juraj Horváth. Horváth svoj návrh odôvodnil tým, že Kolenčíková už nie je členkou strany Smer-SD, ktorá ju na tieto posty nominovala. Kolenčíková na zastupiteľstve nebola. Renáta Kolenčíková je zároveň aj mestskou poslankyňou. Mestské zastupiteľstvo ju už tiež zbavilo funkcií, prišla o členstvo v Mestskej rade a o post konateľky Službytu.

Výpoveď na polícii sa týkala najmä bytu v Nitre

Kolenčíkovej výpoveď na polícii sa týkala najmä bytu v Nitre, ktorý v roku 2007 lacno kúpila od mestského bytového podniku Službyt zamestnankyňa krajského šéfa Smeru-SD Tibora Glendu Jana Hanusová. Následne ho predala jeho dcére. Byt previedlo mesto na Službyt v roku 2006, keď bol jedným z jeho konateľov Glenda, tvrdí Kolenčíková. Podľa výpisu z Obchodného registra SR bol Glenda konateľom Službytu od 12. marca 2003 do 31. júla 2006.

Renáta Kolenčíková bola v dozornej rade Službytu od 8. februára 2007 do 19. decembra 2014. Pre médiá povedala, že ju oslovil poslanec Daniel Hecht (Smer-SD) s tým, že aj on by chcel získať lacno mestský byt, ako ho získal Glenda a tiež niektorí mestskí poslanci.

Na základe tohto začala podľa svojich slov pátrať a prišla na spomínané fakty súvisiace s bytom pre Glendovu dcéru. Hecht Kolenčíkovej tvrdenia rezolútne popiera a hovorí, že ide o výplody jej fantázie. Glenda Kolenčíkovú označil za ženu s nenaplnenými ambíciami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj HorváthMarián KéryRenáta Kolenčíková
Firmy a inštitúcie SMER-SD