Rybníček sa prezidentovi Kiskovi sťažoval na nespravodlivosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Rybníček
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

TRENČÍN 25. októbra (WebNoviny.sk) – Primátor Trenčína Richard Rybníček vo fungovaní vzťahov medzi štátom a samosprávou často cíti nespravodlivosť. Primátori a starostovia sú podľa neho niekedy posudzovaní podľa toho, či sú členmi vládnucich strán alebo nie. Informoval o tom prezidenta Andreja Kisku počas jeho utorkovej návštevy Trenčína.

O veľkej politike alebo budúcej strane Toska sa však podľa Rybníčka nebavili, prioritou bola samospráva. „Informoval som pána prezidenta, že niekedy človek pociťuje, že sa mu oveľa ťažšie vybavujú veci, keď nie je vo vládnucej strane. Toto je záležitosť, ktorá by sa mala na Slovensku zmeniť,“ povedal Rybníček.

Prezident Kiska okrem radnice navštívil aj gynekologicko-pôrodnícku kliniku Fakultnej nemocnice v Trenčíne, Gymnázium Ľudovíta Štúra a niektoré ďalšie inštitúcie v meste. Počas rokovania s vedúcimi predstaviteľmi Trenčína ho najviac zaujal strategický megaprojekt Trenčin SiTy, ktorý by mal v budúcnosti rozšíriť centrum mesta k rieke Váh. Zároveň by podľa Rybníčka mal znamenať aj obrat v demografickom vývoji, pretože nový domov v Trenčíne by po jeho realizácii malo nájsť ďalších päť- až šesťtisíc ľudí.

Predstavitelia samosprávy prezidenta Kisku informovali aj o aktuálnej situácii v školstve, o investíciách a zamestnanosti v meste Trenčín. Popoludní mal prezident Kiska naplánovaný program v Trenčianskych Tepliciach. V stredu pokračuje v návšteve Trenčianskeho kraja v Prievidzi a v Bojniciach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaRichard Rybníček