Richard Sulík predstavil priority strany SaS do roku 2024

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Sulík sa vzdá funkcie predsedu SaS
Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík počas brífingu k vnútrostraníckej situácii. Bratislava, 16. máj 2016. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 2. novembra (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita si stanovila vo svojej novej Vízii 2024 na základe súčasných celospoločenských trendov osem priorít. Medzi nimi je výrazné zlepšenie podnikateľského prostredia, boj s korupciou, zlepšenie školstva, či reforma zdravotníctva. Ako v stredu na tlačovej besede zdôraznil líder SaS Richard Sulík, vízia predstavuje mantinely, v ktorých bude strana pokračovať. Vízia 2024 je predstavením priorít, ktorým sa chce strana naplno venovať aj vtedy, ak v najbližších parlamentných voľbách dajú voliči podporu strane SaS.

„SaS je hodnotová strana a od vzniku máme jasne stanovené hodnoty sloboda, solidarita a zdravý rozum, sú to pre nás nemenné hodnoty,“ povedal Sulík s tým, že Vízia 2024 je posolstvom pre občanov, aby mali predstavu, čo chce strana v najbližšej dobe robiť, akým smerom sa bude uberať. „Vychádzame z piatich súčasných trendov, čo je celospoločenský vývoj, ktorý politické strany nedokážu ovplyvniť, ale mali by sa prispôsobiť,“ vyjadril sa.

Podľa neho sa v najbližších rokoch výrazne zmení demografia Slovenska, zvýši sa počet dôchodcov. Vnútorná aj vonkajšia bezpečnosť krajiny bude dôležitejšia ako ekonomika. Taktiež SaS očakáva zmeny v EÚ a extrémizmus bude naberať na sile. Aj fakt, že kríza eura bude pokračovať, je dôvodom, pre ktorý si SaS stanovila osem priorít, ktorými chce spomínané trendy zlepšiť.

Sulík zdôraznil, že SaS trvá na zotrvaní v EÚ aj v NATO. Zdôrazňuje dôležitosť boja za spravodlivosť a boj proti korupcii. Sulík pokladá za potrebnú aj reformu odvodov, vyrovnané hospodárstvo štátu aj kvalitné školstvo, či fungujúce zdravotníctvo. Prioritou strany je tiež riešenie rómskej problematiky a zlepšenie podnikateľského prostredia.

Víziou 2024 sa bude SaS zaoberať na svojej programovej konferencii, ktorá sa uskutoční 12. novembra v Modre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita